fredag 31 mars 2017

Trevlig helg!

Äntligen fredag och helg igen! Idag jobbade jag sent och när jag kom hem hade S gjort middagen. Det blev bakad potatis med räkröra, mums så gott! Idag är det ju sista dagen i mars, skönt tycker jag att vi går mot våren! Ikväll regnar det utanför fönstren här hos oss, men det är ju bara bra för regnet behövs verkligen. Nu ska vi krypa ner i soffan en liten stund innan det är läggdags, nu är man trött efter veckan.




Önskar dig en fin helg!

onsdag 29 mars 2017

Recept: Limepasta med bacon

Idag får ett gott och snabblagat recept på pasta som passar lika bra till vardags som till helgen.

250 g valfri pasta
150 g fetaost
saft från 1 lime
1 gul lök
1 röd chili
1 pkt bacon
½ dll kapris
1 påse blandad sallad
salt
svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Tärna fetaosten.
Skala och hacka löken.
Skölj, kärna ur och hacka chilin.
Strimla baconet.
Stek baconet i lite smör i en stekpanna.
Låt löken steka med några minuter.
Blanda ner chili och kapris.
Häll den kokta pastan i en stor skål.
Häll över baconfräset.
Tillsätt limejuice, fetaost och sallad.
Blanda om ordentligt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med en blandad sallad.



Smaklig spis!

söndag 26 mars 2017

En härlig vårhelg!

En härlig vårhelg har det varit! Igår umgicks vi med min familj då vi firade min bror som fyllt år. Först träffades vi på en restaurang i staden han bor för att äta lunchbuffé tillsammans. Smakade gott! Sedan blev det lite ärenden innan vi åkte hem till min bror med familj för att fika och se på paketöppning. En mycket trevlig dag blev det! I present fick han utav mig och S blommor, ett presentkort samt en liten godisburk som jag pysslat ihop med godisälgar.

En glasburk från Ikea, några vackra band och en etikett. Och så godis såklart!
Att det både var våffeldagen och Earth hour igår gick mig alldeles förbi. Fast vi släckte ner för att gå och sova så pass tidigt igår kväll att det borde räknas 😉 Och våfflor fick det bli till middag idag istället. Först åt vi lite matigare våfflor med gräddfil, rödlök, räkor och stenbitsrom och sedan efterrättvåfflor med grädde, sylt och Nutella. Mums, jag älskar våfflor!

Uppdukat för våffelfrossa
Vi har även hunnit med att åka en sväng och gjort lite ärenden. Bland annat gjort en del inköp till bebisen. Vi har beställt barnvagn och babyskydd samt köpt en spjälsäng. Vilka det blev får jag visa dig en annan gång! Känns väldigt skönt att ha det gjort i alla fall, det är så mycket man behöver köpa till en bebis så det är skönt att kunna pricka av några saker på listan!

Önskar dig en fortsatt skön söndagkväll!


fredag 24 mars 2017

Ett nytt liv...

Nu blev det visst ett långt uppehåll här på bloggen och det är lite mer än en månad sen jag skrev något. Energin och inspirationen att blogga har inte riktigt funnits senaste tiden och det finns flera olika orsaker till det. Men den största anledningen är nog att det flyttat in en liten bebis i min mage 💗
En fredag i mitten av november flyttade vi in vårt parhus och dagen efter flytten fick vi världens finaste inflyttningspresent, då vi fick veta att ett nytt litet liv också hade flyttat in... Så om allt går bra blir vi föräldrar till sommaren. Som vi längtar! Så nu blir det nog en del inlägg här på bloggen om våra förberedelser inför det nya lilla livet som kommer till oss. För egen del tycker jag det är roligt att själv gå tillbaka i bloggen och se vad man har gjort, lite som en dagbok. Men tycker man inte att det är roligt att läsa om bebisrelaterade saker så kanske man får hoppa över såna inlägg. Jag ska dock försöka fortsätta blogga om annat också så gott jag kan och orkar!

Nu önskar jag dig en fin helg med en bild på en liten björn som jag fick av min fina man i allahjärtansdagspresent i år...


 Trevlig helg!