torsdag 19 januari 2017

Recept: Kycklinggryta

Idag får du recept på kycklinggrytan vi bjöd på när min familj var på besök. Det blev en smakrik och färggrann gryta som jag tror att alla tyckte om. Gryta är extra gott på vintern tycker jag!

4 kycklingfiléer
3 st kryddiga korvar t ex chorizo
4 morötter
1 röd paprika
1 gul lök
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 msk soja
140 g bacon
200 g champinjoner
150 g sockerärtor
persilja
salt
svartpeppar
smör att steka i

Pusta och dela kycklingen i mindre bitar.
Slanta korvarna.
Bryn kycklingen och korven i lite smör i en stekpanna. Salta och peppra på kycklingen. Lägg över dem i en gryta.
Skala och dela morötterna i mindre bitar.
Skölj och strimla paprikan.
Skala och hacka löken.
Stek morötter, paprika och lök någon minut i stekpannan i lite smör. Lägg över dem i grytan.
Häll i grädde, vatten, fond och soja i grytan.
Låt koka ca 10 minuter.
Stek baconet knaprigt i stekpannan. Lägg det sen i grytan.
Skölj och dela champinjonerna i mindre bitar. Stek dem i lite smör i stekpannan. Lägg över dem i grytan.
Låt allt koka samman några minuter till.
Dela sockerärtorna på mitten och lägg dem i grytan. Låt dem koka med någon minut.
Rör ned persilja och smaka av med salt och peppar.
Garnera grytan med lite persilja.
Servera grytan med t ex kokt potatis, sallad och färskt bröd.



Smaklig spis!

Inga kommentarer: