fredag 30 september 2016

Trevlig helg!

Äntligen fredag och helg igen! Önskar dig en fin helg och på återseende en annan dag!


Äntligen helg!


Trevlig helg!

onsdag 28 september 2016

En tur till Linköping

I helgen åkte vi på en liten weekendtur till Linköping då vi hade biljetter till Kent på lördagskvällen. S fick även en hotellövernattning när han fyllde år av min mamma med sambo, så det blev en hel helg av det hela. Vi kom fram lagom till lunchtid på lördagen och började med att strosa runt i Gamla Linköping. Där gick vi runt bland gamla fina hus, mysiga trädgårdar och små butiker. På ett mysigt café åt vi varsin köttbullesmörgås till lunch och då det var så härligt väder kunde vi sitta ute. Lite bilder från Gamla Linköping:









När vi kände oss nöjda med Gamla Linköping åkte vi bort till hotellet och checkade in. Då vårt hotell låg väldigt centralt så bestämde vi oss för att ta en sväng på stan. Efter att ha gått i lite butiker, vilat benen på en pub och tittat på folk var det dags att gå tillbaka till hotellet och fräscha upp oss lite inför kvällen. Innan konserten blev det middag på Horse and Hound, där vi åt flankstek på surdegsbröd med bearnaisesås och pommes frites. Sen var det äntligen dags. Det gick som ett lämmeltåg bort till Saab Arena. Den här gången hade vi tagit sittplatsbiljetter och det är jag jätteglad för. Jag brukar aldrig se någonting när vi står i alla fall och nu kunde man se hela scenen även om det var på lite långt håll. Kent var som vanligt jättebra och det är verkligen sorgligt att de ska lägga ner...

Vårt hotellrum.

God middag.

Kent.

Söndagen började vi med en god frukostbuffé på hotellet. Sedan blev det en liten promenad på stan innan vi checkade ut från rummet. På vägen hem stannade vi till vid Brunneby Musteri och köpte med oss massa godsaker hem.

Gott med hotellfrukost!

Brunneby musteri.

Massa godsaker vi fick med oss hem...
Det blev en mycket fin helg i Linköping med bra väder, god mat, trevliga sevärdheter och såklart Kent. Stort tack till mamma och B för kattvakten och hotellövernattningen!

Tack för titten!

fredag 23 september 2016

Fredagsmys

Äntligen fredag och helg igen, det är alltid lika skönt! Idag har vi firat in helgen med varsin god pizza och snart blir det soffan. Även i det lilla huset är det fredagsmys. Båda katterna är med såklart. Chipsen är framdukade. Jag smuttar på en stooor milkshake medan S valde en öl såklart. Ny TV har vi också skaffat, det var dags att byta ut tjock- TVn och skaffa en platt- TV som alla andra...




Önskar dig en fin helg!

onsdag 21 september 2016

Bröllopskort

För ett tag sedan var vi bjudna på bröllop för min kusin och hennes man. Till dem gjorde jag detta kortet:


Tack för titten!

söndag 18 september 2016

Tre år och tre rätter

Igår firade vi vår bröllopsdag några dagar i efterskott, då bröllopsdagen var tidigare i veckan. Det firade vi med en lugn och skön helg hemma tillsammans med katterna och igår åt vi en god trerättersmiddag. Inspirationen kom från trerättersmiddagen som vi åt på vårat bröllop. Det blev en lite höstig och mycket god middag. Här får du först se vad vi åt på vårat bröllop:

Förrätt: Svartrot serverad med ägg royal och Kalixlöjrom.

Varmrätt: Helstekt biff med kappa, serverades med en potatiskaka och kalvsky smaksatt med svart tryffel.

Efterrätt: Bigarråpaj med italiensk maräng serveras med en coulis på bigarråer samt en Granny smith sorbet.

Och nu kommer vår middag som vi kokade ihop här hemma igår:

Vi dukade med finaste kattservetterna...

Förrätt: Ägg royale med västerbottensost, stenbitsrom och rödlök.

Varmrätt: Entrecote med örtpotatis och pumpapuré.

Efterrätt: Varma körsbär med mandelmassasmul och vaniljsås.
Hoppas även din helg varit fin!

lördag 17 september 2016

Sensommar på balkongen

Idag får du se lite bilder som jag tog häromdagen på vår lilla balkong. Vi har ju haft en fantastiskt fin sensommar och början på hösten. Blommorna på balkongen trivs fortfarande, även om vissa har börjat ge sig. Några höstblommor blir det inte i år, då vi ska flytta lite senare i höst. När solen ligger på är det fortfarande ganska skönt att sitta där ute, ibland behövs dock en filt. Katterna går gärna ut en sväng varje dag, speciellt Herkules. Även om vår balkong är liten så är den mysig...











Tack för titten!

fredag 16 september 2016

Recept: Club Sandwich

Äntligen fredag och vi har en helt oplanerad, ledig helg framför oss. Vi har firat in helgen med en god kyckligtacopaj som du får recept på i ett annat inlägg. Idag får du istället recept på en variant av Club Sandwich, som vi åt en annan helg. Egentligen ska det ju vara tre brödskivor i, men vi tog bara två st, tyckte det räckte. Till sås i smörgåsen använde vi chilimajonnäs som vi köpte färdig från Santa Maria, men det går ju bra att använda vanlig majonnäs istället om man vill. Det här var riktigt gott så det gör vi gärna igen! En perfekt fredagsmiddag t ex, gott och ganska snabblagat.

Till 2 personen behöver du:
4 st skivor vitt bröd, t ex Roast and Toast
Majonnäs
2 skivor bacon
1 kycklingfile
kruksallad
1 tomat
rödlök
(ev chili majonnäs)

Stek kycklingfilén i lite smör. Salta och peppra. Låt svalna av något, skiva den sen i tunnare strimlor.
Stek baconet.
Skölj salladsbladen.
Skölj och skiva tomaten.
Skala och skiva rödlöken.
Rosta brödbitarna. Skär bort kanterna om så önskas.
Bred vanlig majonnäs på varje brödskiva.
Lägg på sallad, tomat, rödlök, kyckling och bacon på två av brödskivorna. Ringla över chilimajonnäs eller vanlig majonnäs. Lägg på de andra brödskivorna som "lock".
Dela smörgåsarna snett över så att du får två stycken trekanter av varje smörgås.
Stick i en grillpinne i varje trekant så smörgåsen håller ihop.
Servera som den är eller tillsammans med t ex klyftpotatis och bearnaisesås.




Smaklig spis!

onsdag 14 september 2016

Tre år

Idag är det tre år sedan vi sa ja till varandra där i kyrkan omgivna av familj, släkt och vänner. Tre år sedan den där fina, soliga septemberdagen. Livet är en berg och dalbana och jag är så glad och tacksam att jag får dela den med min fina S. Idag blir det inget firande alls pga olika tråkiga omständigheter. Vi får fira en annan dag helt enkelt när det passar sig bättre. Här nedan bjuder jag dig på en bild som vår fotograf tog den dagen.


Tack för titten!

tisdag 13 september 2016

Grattiskort

Idag visar jag dig ett kort som jag fick beställning på. Det ska en kvinna få som fyller 60 år, hon gillar blommor och djur b la. Så här blev det:


Framsida...
Insidan.
Tack för titten!

söndag 11 september 2016

Bergslagsleden etapp 8 Mogetorp- Blankhult

Idag får du följa med ut på Bergslagsleden igen. Ända sedan vi gick etapp 9 på semestern har vi längtat ut på leden igen och igår var det äntligen dags. Den här gången slog vi följe med vår vän D som redan gått några etapper. Vi kom överens om att vandra etapp 8 som går mellan Mogetorp och Blankhult och är ca 1.4 mil. Efter att ha lämnat av den ena bilen i Blankhult åkte vi vidare i den andra till Mogetorp där vi började vår vandring. Vädret var helt underbart denna dag, solen sken och det var nästan sommarvärme. Vi vandrade på och stannade till vid lite olika sevärdheter, b la vid blockgrottan Blå Grottan, innan vi kom fram till rastplatsen Vinterhagen där vi lägligt nog kom fram vid lunchtid. Där stannade vi ett tag, vilade fötterna och åt lunch. Det blev grillad korv med bröd och kolbullar. Mätta i magen fortsatte vi sen på leden och gjorde en liten avstickare ca 300 m rakt uppför till Rusakulan. Från utsiktsplatsen hade man en fantastisk utsikt över Närkeslätten och vi kunde bl a se Svampen på långt håll. Vidare gick vandringen sen bl a genom den vackra, nästan sagolika skogen Trolldalen. En bit till blev det sen på leden innan vi kom fram till målet i Blankhult. En fantastiskt fin dag blev det och många fina minnen att ta fram under mörka vinterdagar...



Här påbörjar vi etappen. Vår vän D tar bilden.

En underbar dag i skogen, vackert!

Blockgrottan Blå Grottan.

I Blå Grottan finns en liten spricka man kan åla sig genom rakt ut på andra sidan.
Ingen i vårt sällskap prövade dock detta...




Rastplatsen Vinterhagen hade inte bara vindskydd och grillplats, utan även torrdass och ett litet vedskjul där man kunde hugga sin egen ved.

Vi stekte kolbulle...

...och grillade korv.

Utsiktssplatsen Rusakulan bjuder oss på en fantastisk utsikt över Närkeslätten.


Här kunde man sitta länge och njuta av utsikten...

Blåsigt vid Rusakulan....


Mellan träden skymtar Stora Klockarhyttesjön.


Trolldalen kändes som en sagoskog...

Litet vattenfall vi fann i skogen...

Framme i Blankhult...
Tack för titten!