torsdag 30 juni 2016

Balkongen

Idag var första dagen på min lilla minisemester och det har mer känts som en lördag än en torsdag, jätteskönt! Vi har njutit av en lång helgfrukost och då vädret inte var så bra bestämde vi oss för att göra lite ärenden. Vi begav oss ut till ett stort köpcentrum utanför stan där vi gjorde lite av varje, bl a skaffade jag äntligen en ny dator. Underbart att slippa sitta med den gamla sega datorn som tog evigheter på sig vad man än skulle göra och så hängde den sig hela tiden. Nu undrar jag hur jag kunde stå ut så länge med den...Vi sprang även på min mamma så det var trevligt att få en liten pratstund med henne.

När vi kom hem städade jag av balkongen och fixade lite med blommorna därute samt tog undan lite grejer som bara stod och tog  plats. Så nu känns det rent och prydligt där ute. Visar dig lite bilder från vår lilla men kära balkong...










Önskar dig en fortsatt fin vecka!

onsdag 29 juni 2016

Lite semester...

Redan onsdag och snart är hela juni förbi, var tog denna månad vägen undrar jag. Hoppas juli går lite saktare och att man får njuta av härliga sommardagar. Idag gick jag på lite semester efter dagens arbetspass, nu är jag ledig några dagar. Underbart skönt ska det bli! Ikväll bjuder jag dig på lite närbilder på de fina blommorna jag fick när jag fyllde för ett tag sedan.





Önskar dig en fortsatt fin vecka!

tisdag 28 juni 2016

Presenter

Idag visar jag dig alla fina presenter och blommor som jag fick när jag fyllde år för ett tag sedan. Förutom det på bilderna fick jag ju även en fin blomma och en ask med macarons som jag visade dig tidigare i ett annat inlägg. Jag har även fått pengar och ännu en fin blombukett.


Jag fick två fina blommor, en bricka, parfym, bokmärke, kylväska och picknickfilt med jordgubbar samt en handduk med en gullig katt på. 

Närbild på brickan, parfymen och bokmärket...

Blommorna...

Kylväska och picknickfilt...

Katthanduken (bilden hamnade åt fel håll...)
Tack så mycket för de fina presenterna!

lördag 25 juni 2016

Trevlig Midsommar!

Bättre sent än aldrig, men än är ju faktiskt inte midsommarhelgen slut...Jag hann inte önska dig en fin midsommar igår, men hoppas ändå att dagen blev fin! Vi var bjudna hem till mina fina svärföräldrar, dit kom även lite andra släkt och bekanta. Vi bjöds på jättegod mat, sill, köttbullar, grillat, tårta, jordgubbar och grädde, allt som hör midsommar till. Lite lekar och tävlingar blev det också och en hel del skratt. Så det blev en mycket trevlig midsommarafton, tack L och Å!

Idag har vi varit lite trötta då det blev ganska sent i säng igår. Vi började dagen med en skön promenad i det härliga vädret, sen en god helgfrukost och så har vi suttit på balkongen och läst nästan hela dagen. Härligt att solen och värmen kom tillbaka igen!



Önskar dig en fortsatt fin midsommarhelg!

torsdag 23 juni 2016

Trevlig helg!

Efter en lång dag med jobb, frisörbesök och lite städning är det äntligen långhelg för oss. Det firade vi med att äta varma mackor. Nu är vi lediga i tre dagar, ska bli riktigt skönt. Imorgon är det redan midsommarafton, det går så fort nu. Inte långt kvar till semestern, jag har bara 6 arbetsdagar kvar till min första semesterperiod. Jag har delat upp min semester lite i år igen. Nu längtar man riktigt mycket!

Önskar dig en trevlig helg med en bild på min fina lilla vän Atlas som njöt av kvällssolen på vår balkongen en kväll härom veckan. Vi får hoppas att värmen och solen snart återvänder så vi kan njuta av fler kvällar därute...



Trevlig helg!

tisdag 21 juni 2016

Kalas

Förra veckan fyllde jag år. Eftersom det var på en vardag så blev det inte så mycket firande just den dagen, istället hade jag lite kalas i söndags. Då kom min mamma med sambo, min pappa samt S föräldrar och uppvaktade mig med paket, sång och blommor. Då vi inte blev så många dukade vi upp i köket, annars brukar vi sitta i vår stora, inre hall. Fikat och tårtan tog vi dock i vardagsrummet. Först bjöd vi på lite mat, jag hade gjort två olika kalla pajer som vi serverade med sallad och bröd. Sedan bjöd vi på fikabröd (som jag glömde fota) samt en dajmtårta som blev mycket god. Lite bilder från kalaset:


Uppdukat i köket. 

Vi dukade med finporslinet och så lite jordgubbar...
Den ena pajen var med italienska smaker, salami, basilika, tomat, galiamelon m m. 

Den andra pajen var en lax- och räkpaj. 
Sallad och bröd...
Dajmtårta med jordgubbar. Mums!
Tack så mycket för all uppvaktning!

fredag 17 juni 2016

Trevlig helg!

Äntligen fredag och helg igen. Den här veckan har gått fort, det har varit mycket jobb och annat. Och häromdagen blev jag visst ett år äldre. Eftersom det var på en vardag blev det inte så mycket firande då, vi får ta det i helgen istället då blir det kalas. Blev lite firad i alla fall, en fin blomma fick jag av mina fina arbetskamrater och så fick jag en ask macarons av S. Nu blir det snart soffan en stund innan sängen.


En fin blomma som jag fått av kollegorna och så macarons som jag fick av S. 
Önskar dig en fin helg!

fredag 10 juni 2016

Trevlig helg!

Efter en lång fredag är det äntligen helg igen. Ute är det regn och lite ruggigt denna kväll så vi myser inne istället. Jag och S firade in helgen med köpemat. Då fick vi maten i en så rolig prasselpåse. Det tyckte i alla fall Atlas som älskar prassliga påsar och ska ner i dom till varje pris. Och får man inte riktigt plats i dom så kan man lika gärna ligga ovanpå dom, det går också bra. Önskar dig en fin helg med en bild på min knasiga, älskade lilla vän...




Önskar dig en fin helg!

torsdag 9 juni 2016

Loppisfynd

Redan torsdag, den här kortveckan går fort. På onsdagar har en del Second Hand butiker öppet och efter jobbet igår blev det ett besök på Bra Begagnat. Där hittade jag några vackra dukar samt ett gulligt litet örngott med monogram på. Ingen storhandling direkt men ändå några små fynd...



Tack för titten!

tisdag 7 juni 2016

Långhelg

En härlig långhelg har vi haft och det är skönt med kortvecka denna vecka, redan tisdag idag. Vi har hunnit med massor i helgen känns det som. Städat av köket och balkongen, storhandlat, tvättat massa tvätt, firat mors dag (i efterskott) och nationaldagen, myst med katterna, suttit på balkongen och läst samt ätit massa god mat. I torsdags var det marknadsafton här i vår stad, då gick jag och S en liten sväng efter jobbet. Där köpte vi med oss tunnbröd och två olika sorters rökt lax.

Tunnbrödet gjorde vi pizza på till fredagsmiddag. 

Den rökta laxen blev en god helgmiddag, tillsammans med kokt färskpotatis, kokt sparris och romsås. En god citronlemonad från ICA passade bra till...
Årets första pelargoner fick flytta hit i helgen, Mårbacka blev det i köksfönstret. 

I söndags var vi bjudna hem till min mamma med sambo. Där firade vi mors dag i efterskott och nationaldagen tillsammans med dem och min bror med familj. Först bjöds vi på en god grillbuffé och efterrätt hemma hos dem. Sedan åkte vi ut till min mammas stuga där vi fikade i trädgården och gick en promenad för att titta på vårt blivande hus. Och tänk vilken sammanträffande, för när vi stod där utanför huset kom våra blivande grannar för att titta på sitt hus! Kul att se vilka vi kommer dela hus med (det är ett parhus). Det blev en mycket trevlig dag!
Somrig och mumsig grillbuffé! 

Det är vackert ute nu!
Nationaldagen firade vi i hemmets lugna vrå med att njuta av en ledig dag, göra lite hushållssysslor samt mysa med katterna och sitta på balkongen. Till middag var vi sugna på nåt somrigt, det fick bli kycklingspett med sallad, champinjoner och färdiga grillsåser. I salladen hade vi bl a rödbetor, det är jättegott att ha i sallad och det blir lite matigare.

Uppdukat för nationaldagsmiddag...

Vi dukade såklart med fintallrikarna denna dag. 

Önskar dig en fortsatt fin vecka!

måndag 6 juni 2016

Grattis Sverige på din dag!

Idag har vi firat Sveriges nationaldag med att vara lediga från jobbet och bara njuta av en ledig måndag. Underbart! Jag har fixat lite inne, suttit ute på balkongen och läst, myst med katterna och lagat mat. En skön dag har det varit. Lite senare blir det en god efterrätt framför tvn, men fram till dess ska jag nog njuta lite mer på balkongen. Hoppas även din dag varit fin!

Önskar dig en fin nationaldag med den svenska flaggan och en korg med jordgubbar. 
Tack för titten!

lördag 4 juni 2016

Trevlig helg!

Här kommer en sen helg hälsning. Igår när jag kom hem från jobbet var jag så trött så då orkade jag inte sätta mig vid datorn. Och idag har det varit fullt upp med annat. I morse när jag klev upp storstädade jag köket och gjorde lite sommar där. Sen åkte vi och storhandlade samt köpte lite blommor till balkongen. När vi kom hem åt vi lite lunch och sen satt vi på balkongen flera timmar och njöt av det härliga vädret med lite läsning. Nu på kvällen städade jag av balkongen, där var det alldeles gult av allt pollen och massa skräp. Passade även på att göra lite sommar även där, slänga penséerna och istället plantera lite sommarblommor därute. Tidigare i veckan städade vi av resten av lägenheten så nu är det rent och fräscht ända ut på balkongen,  känns skönt! Nu blir det en sen middag och sen soffan. Den här helgen är vi ju lediga tre dagar, så vi har två dagar kvar att njuta av lite ledigt. Känns skönt!


På en av hyllorna på balkongen ser det ut såhär nu. 

Önskar dig en fortsatt fin helg!

onsdag 1 juni 2016

Välkommen Juni

Nu kan man väl i alla fall säga att det är sommar, både med tanke på vädret och den nya månaden. Juni månad bjuder på mycket att se fram emot. Bland annat min födelsedag, midsommarafton och så de första semesterdagarna.

Idag har det varit riktigt varmt och jag satt ute på balkongen till sent på kvällen och läste. Min fina S bjöd mig på ett glas iskall mangojuice med is i, det var läskande och gott i värmen. Hade sällskap av fina lilla Herkules som också tycker om att vara på balkongen. En härlig kväll har det varit!


Önskar dig en fortsatt fin vecka!