lördag 31 oktober 2015

Happy Halloween!

Den här helgen är det både halloween och all helgons afton. Många här i Sverige tycker inte om den amerikanska traditionen halloween, men jag tycker inte att det ena behöver utesluta det andra. Jag som tycker om att pyssla och pynta firar gärna halloween samtidigt som jag denna helg även tänker lite extra på de som inte finns med oss längre. Eftersom S är ute på vift idag så firade vi halloween igår kan man säga. Fast egentligen tjuvstartade vi redan i torsdags då vi gick på bio och såg Crimson Peak. Filmen var tyvärr en besvikelse, det var vackra kostymer och miljöer, men filmen var långdragen och förutsägbar. Så den kan jag inte rekommendera att man ser tyvärr.




Igår kväll åt vi en lite halloween inspirerad middag som nästan blev helt en repris från förra året. Jag gjorde fyllda tacopaprikor och till det hade vi klyftpotatis, sallad och salsasås.

Fina halloweenlyktor som jag fann på Ica Maxi, som hade halva priset på halloweenprylar. Ibland har man tur!

Fyllda paprikor...

Dukat med halloween servetter...

Mysigt med ljus...

Halloweenmiddag...
Efter maten gick vi bort till slottet i vår stad, där vi hade bokat in oss på en spökvandring. Vi gick en sådan för några år sedan, men tänkte att det kunde vara kul att passa på att gå en gång till medan vi fortfarande bor kvar i stan. Det var en stämningsfull vandring där vi fick gå omkring i det mörka slottet och fick höra slottets lite mer mörka historia.
Slottet i mörkret...
Efter spökvandringen gick vi hem igen för att äta efterrätt. Och precis som förra året gjorde jag spökbakelser som vi åt uppkrupna i tv-soffan. Mysigt och gott!

Mer gulliga än läskiga tror jag...

Buuuu!
Nu önskar jag dig en fin allhelgons afton!

måndag 26 oktober 2015

Fönster

Idag visar jag dig lite mer av "husrenoveringen". Jag hade bara två fönster till huset, det saknas ett. Får leta efter ett begagnat. Ett av fönstren satte jag i alla fall in i det nyrenoverade köket. Själva "fönsterglaset" saknades så jag gjorde ett nytt av en bit overheadplast.


Före:




Efter:


Nu fattas gardiner, får se vad jag hittar på.

Tack för titten!

söndag 25 oktober 2015

En fin hösthelg

Det har varit en fin helg, men som vanligt gick den alldeles för fort. Jag har mest pysslat till marknaden, nästa helg är det dags. Ska bli väldigt roligt och spännande! Men förutom allt pyssel har vi varit på trevligt kalas hos min mor, där vi som vanligt bjöds på god mat. Och idag kom de förbi på en fikastund hos oss.

Vi har redan tjuvstartat med både halloweengodis och julmust...
God höstgryta bjöds vi på hos min mor med sambo.
Ett kort i höstfärger som jag gjorde till min mor. 
Önskar dig en fin ny vecka!

lördag 24 oktober 2015

Trevlig helg!

Hann inte önska dig en trevlig helg igår så jag gör det idag istället. Bjuder dig på en bild från mitt vardagsrum, i fönstret står en ny madonnafigur. Nu får vi se vad helgen bjuder på, massa pyssel till marknaden blir det i alla fall.


Trevlig helg!

onsdag 21 oktober 2015

Mer köksrenovering

Just nu känns det som jag bara jobbar, äter, sover och pysslar. Så mycket mer hinns inte med just nu, så bloggen hamnar i skymundan. Men så länge kan jag visa dig lite mer köksrenovering från det lilla huset. Emellanåt tar jag lite rast från marknadspysslet och fixar lite i dockskåpet. Nu när köket fick nytt golv och nya tapeter var det dags för själva köksinredningen att få en liten makeover. I helgen fick köket nya tapeter och nytt golv. Men även spisen, diskbänken och en köksbänken fick sig en makeover...


Förebilder:

Spisen och diskbänken var i lite olika färger, det var grått och brunt trä och så olika knoppar på skåp och lådor. 

Kaklet var som spegelbitar men det var trasigt på vissa ställen. 

Köksbänken är en äldre variant och lådorna går inte att öppna utan är bara påklistrade. De satt lite löst och fick fästas med lite lim. Lådorna och bänkskivan var fläckiga och knopparna var rostiga. 

 Efterbilder:

Det nyrenoverade köket på plats. Allt trä målades svart och så även alla knoppar. Köksbänken målades också svart och fick vita lådor med svarta knoppar. 

Spegelkaklet byttes ut mot kakel i rutigt grått och vitt. Det gjorde jag av ett band jag hade i mina gömmor. Det vart inte jättebra och tanken är att byta ut det om jag hittar nåt papper i samma stil, jag vill gärna att det matchar golvet...
Tack för titten!

söndag 18 oktober 2015

Köksrenovering

Förra helgen renoverade jag köket i det lilla Lundby huset. Tapeterna i huset var i varierande skick, vissa rum behåller jag tapeterna då de var fina. Men i köket var tapeten solkig och ful. Golvet var också i dåligt skick, det var lite blekt på vissa ställen och en stor bit var bortnött. Så i helgen tapetserade jag om och la nytt golv. Golvet vart jag nöjd med medan tapeten var lite svår. Det var pilligt och svårt att få till det bra, pappret jag valde var mönstrat men det var svårt att få till mönsterpassningen. Kanske byter jag ut den i framtiden. 

Förebilder: 

Solkiga tapeter...
...och trasigt golv.

Här behövs renoveras!

Efterbilder:


Nytt golv och nya tapeter. Hålen i tapeten är eluttagen.
Närbild på tapeten, medaljongmönster i ljusgrönt. 
Golvet blev schackrutigt i grått och vitt. Tapeten rakt fram blev lite misslyckad då jag mätte fel och fick skarva med en liten längd längs ner. Men det syns inte när väl köket kom på plats. 

Tapeten är ett scrapbookingpapper jag hade hemma och golvet skrev S ut på vanligt skrivarpapper, det hittade jag här. Jag fäste både golvet och tapeterna med vanlig dubbelhäftande tejp, det funkade bra och är lätt att ta bort om man någon gång vill byta.

Tack för titten!

lördag 17 oktober 2015

Trevlig helg!

Hann inte titta in igår för att önska dig en fin helg, så jag gör det idag istället. All ledig tid går åt till att pyssla till den marknad som jag tänkt stå på om ett par veckor. Kvällar och helger sitter jag i min pysselhörna och knåpar. Igår åt vi i alla fall en god och lättlagad fredagsmiddag som bestod av jättegoda mini tacogratänger, recept på dem får du en annan dag. Idag bjuder jag dig istället på några bilder på mina fina Mårbacka pelargoner. De trivs jättebra i vårt köksfönster, växer så det knakar och blommar om och om igen. Blommorna är så vackra så jag är glad att mina katter låter dem vara ifred, annars äter de på alla växter men av någon anledning gillar de inte pelargoner.






Önskar dig en fortsatt fin helg!

onsdag 14 oktober 2015

Recept: Bananpannkakor

Idag får du recept på enkla och goda bananpannkakor som är lite nyttigare än vanliga pannkakor.

4 portioner

4 bananer
4 ägg
1 tsk vaniljsocker
kokosolja

Mosa bananerna och blanda samman med ägg och vaniljsocker tills du har en klumpfri smet.
Stek pannkakorna i lite kokosolja i en stekpanna.
Ett tips är att steka små plättar av smeten då det blir enklare att vända pannkakorna.
Servera med t ex sirap och färska bär.


Smaklig spis!

söndag 11 oktober 2015

Helgen

I helgen har det mest blivit pyssel till marknaden. Och så har vi ätit god mat, massa godis och myst med katterna. En mycket fin helg alltså. S har stått för maten hela helgen och gott blev det! Lite bilder från helgen:

Till fredagsmiddag bjöd S på hemgjord nachostallrik. Smakade mycket gott!

Lördagsmiddag blev en gammal favoriträtt, S kyckling i ugn med ädelost, purjolök m m. Mums!

Jag har mest pysslat till marknaden och så här ser det ut då, som om en orkan farit fram...

Önskar dig en fortsatt fin söndagkväll!

fredag 9 oktober 2015

Trevlig helg!

Äntligen helg igen. Fredagsmiddagen ligger i magen. Hemmet är nystädat. Ljusen är tända och godisskålen är påfylld. En helt oplanerad ledig helg ligger framför oss, vi får se vad den bjuder på. En massa pyssel till marknaden får det bli i alla fall.


Önskar dig en trevlig helg!

måndag 5 oktober 2015

Höst på balkongen

Härom veckan gjorde jag lite höstfint på vår lilla balkong. Sommarblommorna hade gjort sitt och byttes ut till lite tåligare blommor. En stor krysantemum, lite ljung och några cyklamen fick det bli. Jag plockade också bort de somriga dekorationerna och tog fram lite mer höstbetonat. Lyktorna fick nya batterier med så nu hoppas jag att de kommer att lysa för oss under mörka höst- och vinterkvällar framöver.

En stor krysantemum fick ta plats i fönstret tillsammans med lyktan och en uggla. Vet inte varför, men ugglor känns lite höstiga? En filt kan gå åt om man vill sitta därute.

I min lilla hylla...
Ljung, en färggrann cyklamen, lykta och ett äpple i betong. 
En vacker lila blomma som har hållt hela sommaren, tillsammans med ljung, en cyklamen och en fågel. 
Mina cerisa foppatofflor passar bra därute.
Tack för titten!

söndag 4 oktober 2015

Djurens och Kanelbullens dag

I helgen har vi haft mycket att fira. Igår var vi på trevligt födelsedagskalas för S pappa och mormor som fyller här i dagarna. Och idag är det både Djurens dag och Kanelbullens dag. Fast våra katter tycker nog jag är en tråkig matte just nu för jag sitter mest och pysslar. Har tänkt vara med på en marknad om några veckor och försöker få ihop lite alster till den. Ska bli spännande!

Till kvällen har vi i alla fall varsin kanelbulle att njuta av.


Önskar dig en fortsatt skön söndagkväll!

fredag 2 oktober 2015

Vi har blivit med hus...

Äntligen fredag och helg igen! Och vi firar att vi har blivit med hus! Fast ett litet ett...Förra helgen hälsade jag på i mitt barndomshem och när vi åkte hem igen tog jag med mig mitt lilla Lundby dockskåp därifrån. Det stod ute i ett garage så det var lite smutsigt, lite dassigt och hade fått lite nya invånare...Men efter en storstädning var huset fint igen om än med ett visst renoveringsbehov. Bjuder på lite bilder från huset denna fredagskväll. Vi är ju alldeles nyinflyttade och har bara fått upp möblerna än så länge. Huset är i behov av lite renovering och uppfräschning, men man får ju ta lite då och då....Fredagsmyset är i alla fall i full gång denna fredagskväll!

Huset är en tvåplansvilla...

I sovrummet ligger lampan på sängen än så länge, S har inte fått upp den i taket ännu. Men sängen är i alla fall bäddad till kvällen...



I köket är fredagsmiddagen i full gång på spisen, tror det blir tacos...Klockan har inte kommit upp på väggen än utan vilar på en stol så länge...En av kattungarna dricker mjölk på golvet...

Till kvällen blir det prinsesstårta för att fira flytten!

Kattmamman och den andra kattungen busar i hallen. Hoppas de inte smiter in i köket och äter på tårtan...
I vardagsrummet är det framdukat för fredagsmys med tebrickan och tvn är i full gång. Inte heller här är lampan uppsatt än...

I andra änden av vardagsrummet brinner en värmande brasa i öppna spisen. Men julstrumpor redan? 

Badrummet är inte riktigt i ordning ännu...

Tack för titten och trevlig helg!