måndag 31 augusti 2015

Rensa

I helgen har vi rensat här hemma. Två vändor med bilen full körde vi till tippen. Så mycket gamla saker som man sparat på sig och som aldrig används. Kläder som man vuxit ur, trasiga saker, saker man inte använder längre. Det som var helt och rent skänkte vi till en second handbutik där pengarna går till bättre behövande länder. Så det känns bra. Både att bli av med saker och att någon annan kan få glädje av dem!



Helgens mat kan jag också dela med mig av. Kanske kan det inspirera dig till middag någon dag... En dag blev det falafel i pitabröd med grönsaker och S hemgjorde vitlökssås. En annan dag fick det bli köttfärslimpa med bacontopping, gräddsås och sallad. Recept på köttfärslimpan kan du hitta här!




Önskar dig en fortsatt fin vecka!

fredag 28 augusti 2015

Trevlig helg!

Ännu en vecka har gått och äntligen är det fredag och helg igen. Vi har firat in helgen med en god bit mat på en krog i närheten. Sedan har jag pysslat lite i hemmet och nu blir det snart soffan här hemma. Önskar dig en fin helg med en bild från min hall. Där står mitt gamla bakbord som jag fyndade på loppis i sommar.



Trevlig helg!

måndag 24 augusti 2015

Recept: Tortillarullar med kyckling

Idag får du recept på en god rätt som vi testade i fredags, tortillarullar med kyckling. Det var snabblagat och väldigt gott så det passade perfekt som fredagsmiddag!

8 st tortillabröd
1 grillad kyckling
1 burk majs
2 dl creme fraiche
2 msk sweet chilisås
1 påse fajitaskrydda
riven ost

Sätt ugnen på 200 grader.
Rensa kycklingen på kött och dela det i mindre bitar.
Stek köttet i lite smör i en stekpanna. Krydda med fajitaskrydda.
Blanda ner creme fraiche, sweet chilisås och majs. Låt röran bli varm.
Lägg lite kycklingröra på ett tortillabröd och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsform.
Strö över osten.
Ställ in i ugnen ca 10 minuter. Servera t ex med en sallad, gräddfil och salsa.



Smaklig spis!

söndag 23 augusti 2015

Matmarknad

I helgen har vi besökt en matmarknad som hållits i friluftsmuseet Wadköping. Där fick man provsmaka en massa god lokalproducerad mat. Vädret har varit helt fantastiskt i helgen så det var riktigt trevligt att gå runt där bland de gamla trähusen och smaka på en massa gott! Man kunde såklart även köpa med sig mat hem och vi köpte med lite korv, ägg och godis. Vi åkte till marknaden med mina svärföräldrar och väl på marknaden träffade vi även på min mamma med sambo. Det blev en mycket trevlig dag!
Idag var vi och storhandlade på förmiddagen sedan återvände vi till matmarknaden för att äta brunchbuffé. Den smakade också mycket gott! Allt på marknaden var tydligen så gott att jag helt missade att ta några kort, men istället bjuder jag dig på lite bilder som min man tagit.


På marknaden åt vi korv...

Provsmakning av kakor...

På marknaden fanns det några matvagnar man kunde köpa mat i...

Jag köpte några klubbor och kex.


Tack för titten!

fredag 21 augusti 2015

Trevlig helg!

Så var första arbetsveckan gjord efter semestern. Och det överlevde man även om jag är trött. Så nu är det skönt med helg och lite ledigt. Helgen firade vi in med att äta tortillarullar med kyckling och sedan satt vi på balkongen och njöt av den härliga kvällen. Snart blir det soffan. Jag önskar dig en trevlig helg med en bild jag tog häromkvällen när jag var ute och gick en sväng efter jobbet. Jag bor i en vacker stad!



Trevlig helg!

tisdag 18 augusti 2015

Eskilstuna Djurpark

Förra veckan gjorde vi en dagstur till Eskilstuna Djurpark. Där strosade vi omkring och tittade på de olika djuren och i dinosaurieparken. Det var en bra tid att åka på kände vi, då det inte alls var särskilt mycket folk. Så det kan vara ett tips att åka lite senare i augusti om man vill slippa trängas med folk. Bilderna får tala för sig själva...












Tack för titten!

söndag 16 augusti 2015

Slut på semestern...

Nu blev det ett glapp igen mellan inläggen. Jag har njutit av mina sista semesterdagar och med så härligt väder som vi har just nu vill man inte sitta inne vid datorn. Istället har vi mest bara varit hemikring, gjort lite ärenden, ätit gott, myst med katterna, suttit på balkongen, pysslat lite i hemmet mm. Vår stad fyller 750 år och den här veckan har det varit en stor stadsfest med massor av arrangemang och konserter, mat, marknadsstånd mm, så det har vi också passat på att titta på. Men nu är det åter till vardagen igen, vilket faktiskt känns helt OK. Det ska bli skönt med lite rutiner igen och man får se fram emot en fin höst istället.

Stadens vackra slott en sommardag.

En somrig vy som jag fick njuta av på min morgonrunda imorse.
Önskar dig en fortsatt skön söndag!

tisdag 11 augusti 2015

Ett till utflyktstips...

Idag får du ett till utflyktstips. Häromdagen besökte vi Gräddegården som ligger i Vintrosa. Det är ett stort gammalt hus på landet där man kan sitta i deras mysiga trädgård och fika. Vi åt varsin jättegod räksmörgås och sedan tog vi varsin godbit till efterrätt. Jättegoda räksmörgåsar/fikabröd, bra priser, vackra omgivningar och jättetrevlig personal. Ett besök kan rekommenderas! Här hittar du deras hemsida.

En bild på husets gavel från trädgården där vi satt och fikade.

Mumsig räkmacka!

Gott fika! Roligt med deras ovanliga drickor som var ekologiska.
Tack för titten!

söndag 9 augusti 2015

Semester

Nu är det glest mellan inläggen, men jag passar på att njuta av min semester och det härliga vädret som äntligen kom. Så det blir inga stunder vid datorn just nu. Istället gör vi små dagsturer, umgås med familjen, myser hemma med katterna och sitter på balkongen och läser. Äter gott gör vi med, både ute och hemma. Igår testade jag att göra bananpannkakor ur Leilas nya kokbok med lite nyttigare recept. De åt vi till frukost med sirap och färska bär. Gott och fräscht! Ikväll gjorde S hemgjorda hamburgare och färskpotatis i ugn, smakade mycket gott!
Bananpannkaka med sirap och färska bär.
S hemgjorda hamburgare med färskpotatis i ugn.
Önskar dig en god natt och en fin ny vecka!

torsdag 6 augusti 2015

Balkongen

Nu var det längesen jag visade några bilder från min balkong. Men allt regn och sedan en bladlusattack gjorde att den såg ganska trist ut efter ett tag. Nu har jag förhoppningsvis fått bort lössen samt städat av lite därute och köpt lite nya blommor, så nu ser det lite trevligare ut därute. Och nu har det ju varit toppenväder de senaste dagarna så då får man passa på att njuta! Jag passade på att ta lite bilder därute när det var nystädat:











Tack för titten!

onsdag 5 augusti 2015

Ett litet utflyktstips...

Idag får du ett litet utflyktstips, speciellt om du gillar glass! Igår åkte vi till Glass & Berså som ligger strax utanför Arboga. Där kan man äta fantastiska glassrätter i deras mysiga trädgård. En riktigt mysig utflykt! Här hittar du deras hemsida.


Vackra miljöer...

Menyn...

Min glass bestod av tre olika sorters sorbet, bär, frukt, strössel och maränger. Mums!

S goda glassrätt med tre olika sorters glass, bär, frukt, strössel, maränger och ett chokladrån.

Tack för titten!

tisdag 4 augusti 2015

Köpenhamn

Nu var det nästan en hel vecka sedan jag skrev sist men annat har kommit lite i vägen. Förra veckan jobbade jag några dagar sen gick jag på min lite längre semesterperiod. I helgen åkte vi till Köpenhamn, där vi strosade runt på Ströget, roade oss på Tivoli och åt och drack gott m m. Vi åkte bil dit och på vägen hem stannade vi till i Ullared för lite shopping. Lite bilder från vår resa:

Middag på Warpigs, där man själv fick plocka ihop sin måltid. Jag valde grillad kyckling, potatissallad och coleslaw. Till det tog jag deras egna läsk. Gott!

Gott med hotellfrukost!

S inne på Tivoli, det var väldigt vackert därinne med vatten och blommor överallt.

Jag inne på Tivioli.

Jag igen...

Rätt som det var kom en orkester genom parken...

En av smårätterna vi åt till middag en annan av dagarna.

Vackra Nyhavn...

Jag vid Nyhavn...

S på färjan på väg tillbaka till Sverige igen.

Ett äkta danskt wienerbröd fick det bli! Mums!

Jag tog inga bilder i Ullared, men här är en av sakerna jag köpte med mig. En gosig "kattigloo" som Atlas genast kröp in i och myste!
Tack mor och B för kattvakten!

Tack för titten!