söndag 31 maj 2015

Mors dag

Idag är det mors dag och då tänker man såklart lite extra på sin egen mamma. Vi har firat både min och S mamma i helgen med blommor, presenter och handgjorda kort. Här är korten de fick:




Tack för titten!

fredag 29 maj 2015

Trevlig helg

Denna sista fredagen i maj visar jag en bild från vår hall, där vi har ett litet bord med lite pynt på. Ute är det regn och sol om vartannat, hoppas på lite fint väder nu när det äntligen är helg igen. Idag fick det bli pizza till middag, smakade bra. Snart blir det soffan, så får vi se vad resten av helgen bjuder på.


Önskar dig en fin helg!

torsdag 28 maj 2015

En liten hälsning

Nu har snart denna veckan gått och helgen stundar. Senaste dagarna har livet kommit emellan och därför blev det inga inlägg på ett tag. Men idag önskar jag dig en fin torsdagkväll med en bild på min fina lilla vän Atlas. Vi satt på balkongen länge igår kväll, det var så skönt ute då. Jag t o m åt min middag därute. Det gäller att passa på att njuta av solen och värmen mellan regnskurar och blåst.


Önskar dig en fin torsdagkväll!

söndag 24 maj 2015

Balkongen

Förra helgen städade jag av balkongen och satte upp solskydden samt solcellslamporna. Nu fattas det bara lite sommarblommor där ute, så är vi redo för sommaren. Just nu har vi bara penséer där ute, men jag väntar till det blir lite varmare innan jag köper lite somrigare blommor. I helgen har det ju varit lite fint väder, så snart byter jag nog ut dem. Igår kunde jag sitta där ute en lång stund utan att frysa, hoppas på fler såna dagar framöver!

Balkongen åt ena hållet...

Lite pynt på golvet...

I ena av hyllorna...

I en annan av hyllorna...
Tack för titten!

lördag 23 maj 2015

Länstol

Lördag är ju veckans stora loppisdag, men idag blev det ingen loppis för min del. Men för ett tag sedan köpte jag en vacker länstol på en second hand butik. Jag tyckte den var vacker men behövde lite ny färg bara. Så den fick bli vit istället. Sitsen hade ett vackert broderi, som jag först hade tänkt behålla. Men det luktade väldigt skumt och tyvärr försvann inte lukten när jag tvättat tyget. Så istället klädde jag om den i ett annat tyg. Blev väldigt nöjd med resultatet! Här kommer före och efterbilder:

Före...

Efter.
Även katterna gillar stolen!
Stolen passar fint ihop med min pianopall som jag gjorde om för ett tag sedan.
Tack för titten!

fredag 22 maj 2015

Äntligen helg!

Så var det äntligen helg och lite ledigt igen. Vi har firat in helgen med tacos, det är gott och enkelt på fredagskvällen när man inte orkar stå så länge i köket. Igår blev det premiär för våra nya jordgubbskålar. Det var så varmt och härligt väder igår så jag blev så sugen på jordgubbar och köpte med en ask hem. Smakade ljuvligt gott! Nu får vi se vad resten av helgen bjuder på...

Torsdagsmys med jordgubbar och tända ljus...
Fredagsmys med tända ljus...
Dukat för tacos med rosor...
Önskar dig en fin helg!

tisdag 19 maj 2015

Recept: Rysk köttfärs

 Idag får du recept på en rätt som kallas för rysk köttfärs, en bra vardagsrätt som smakar gott!


500 g nötfärs
1 gul lök
1 msk flytande margarin
1 msk kinesisk soja
1 tsk timjan
10 skivor inlagd gurka
12 skivor inlagda rödbetor
2 dl naturell lättyoghurt
1 tsk kapris
salt, peppar
ris

Koka riset.
Skala och hacka lök.
Stek färsen i margarin. Lägg i lök, låt den fräsa med en stund.
Smaksätt med salt, peppar, timjan och soja.
Hacka gurkan och rödbetorna var för sig och lägg upp i skålar.
Blanda ner kapris i yoghurten och smaka av med salt och peppar.
Servera köttfärsen med riset, såsen, hackade rödbetor, hackad gurka samt grönsaker.



Smaklig spis!

måndag 18 maj 2015

Loppisfynd

I helgen blev det en tur till en av stadens second handbutiker, där sprang jag på dessa söta kaffekopparna. Först hittade jag två stycken. När jag stod där som bäst och beundrade kopparna kom en snäll dam förbi och upplyste mig om att det fanns tre till på en hylla längre bort. Tänk så snälla människor det finns. Så nu fick fem söta, somriga kaffekoppar flytta hem till mig. Vi som inte ens dricker kaffe, jag och S. Men de passade så bra ihop med mitt andra porslin med jordgubbar. Och vi får säkert kaffesugna gäster i sommar...

Somriga söta kaffekoppar!
Det är nästan så man blir sugen på en kopp kaffe!
Tack för titten!

söndag 17 maj 2015

En fin långhelg

En skön långhelg har vi haft, där vi både hunnit vila och gjort lite nytta. Vädret är man lite besviken på så här långt, någon värme har det inte varit direkt. Men förhoppningsvis kommer det snart. Ledigheten gav i alla fall mersmak så det är tur att det inte är så långt kvar till sommarsemestern. Lite bilder från senaste dagarna:

Årets första pelargoner har fått flytta hem.
God mat har vi ätit, bl a File Oscar (stekt fläskfilé, pommes frites, sparris, bearnaisesås samt räkor).
En positiv sak med regn och ruggigt väder är ju att man kan tända ljus och mysa inne!
S gjorde en god hemlagad pannacotta i helgen som han serverade med äppel och kanelröra. Mums!
Önskar dig en fin kväll!

fredag 15 maj 2015

Trevlig helg!

Idag önskar jag dig en fin helg med en bild på vårt vackra slott. Det tittar fram där mellan all grönska. Bilden tog jag idag då jag var ute på en liten promenad. Det har varit skönt och välbehövligt med några dagar extra ledigt. Igår gjorde vi ett städryck här hemma, då putsade jag fönstren och så städade vi av lägenheten ordentligt. Så nu känns det rent och fräscht här hemma igen, skönt. Annars har vi varit ute på en liten sightseeingtur, gjort lite ärenden och donat lite i hemmet. Idag blev det även ett besök på en av stadens second handbutiker, vad jag fyndade där visar jag dig en annan dag. Nu blir det soffan en stund.



Trevlig helg!

onsdag 13 maj 2015

Långhelg

En onsdag som känns som fredag har det varit idag. Nu är jag ledig hela fyra dagar, det ska bli så skönt. Nu hoppas jag på lite fint väder så jag kan vara ute lite och göra lite sommar på balkongen. Men idag har det varit blåsigt och regn. Undrar var vårvärmen tog vägen? Vi får se vad långhelgen bjuder på.


Önskar dig en fin Kristi Himmelfärdshelg!

tisdag 12 maj 2015

Recept: Pastasallad med kyckling och pesto

Ikväll gjorde jag en jättegod pastasallad med bl a kyckling och pesto. Jag gjorde dubbel sats så det ska räcka till både matlådor och rester, med det här receptet räcker nog till ca 4 portioner.

1 pkt valfri pasta (jag använde skruvar)
1 grillad kyckling
1 huvud romansallad
1 ask körsbärstomater
1 dl gröna oliver
½ dl soltorkade tomater
1 burk grön pesto
salt
svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet och blanda ner halva burken pesto i pastan.
Rensa kycklingen och dela den i mindre bitar. Blanda kycklingen med resten av peston.
Skölj och strimla salladen.
Skölj och dela körsbärstomaterna.
Strimla de soltorkade tomaterna. 
Blanda samman pasta, kyckling, sallad, körsbärstomater, soltorkade tomater och oliver i en stor skål.
Smaka av med salt och peppar.



Smaklig spis!

måndag 11 maj 2015

Nystädad pysselhörna

För ett par dagar sedan storstädade jag i min pysselhörna. Där är så mycket pryttlar och grejer så det är inget som jag gör varje dag precis. Men nu dammade jag överallt och ställde allt på sin plats, så nu är det ordning och redan där igen. Det blir fort rörigt där, så det är skönt att ha lite ordning ett tag i alla fall. Här berättar jag lite mer om just min pysselhörna, kanske kan det inspirera och ge lite idéer till någon annan. Jag har själv fått mycket idéer från andras bilder. Det ser nästan likadant ut som det gjorde i mitt förra inlägg, jag har bara flyttat runt på några av sakerna. Och så köpte jag ju en Big Shot i höstas, något som jag är så nöjd och glad över att jag gjorde. Med den stora stansmaskinen kan man göra så mycket fint och avancerat till mina kort, så det lyfter verkligen pysslandet! Så funderar du på att skaffa en, så kan jag verkligen rekommendera den!


Tack för titten!

söndag 10 maj 2015

Loppisfynd

Igår var jag på en liten tur med min mor och såklart blev det ett besök på en secondhand-butik. Det blev även en del andra butiker, en god fika samt lite stugtittande. Tack mor för en trevlig lördag!

Jag fick med ett litet bord hem, samt en bok och tallrikar. Den fina korgen fick jag av min mor i för tidig födelsedagspresent, tack så mycket!

Närbild på boken och de vackra tallrikarna.

Atlas gillade den nya korgen och kröp in direkt. Nu är den dock fylld med mina sjalar, så nu får han inte plats däri...

 Tack för titten!

fredag 8 maj 2015

Trevlig helg!

Så var det helg igen och det har jag firat in med varma mackor med bl a ananas och mozzarella, precis som de här. Jättegoda är de, så det kan jag rekommendera att ni provar!

Har köpt så fina skålar och muggar med jordgubbar, de känns verkligen somriga! Nu längtar jag efter att äta färska jordgubbar och glass i dessa! Och dricka en god kopp te i muggen. Gärna på min balkong. Men någon sommar tycker jag inte att det blivit än, det har ju varit en del sol men det är blåsigt och kyligt tycker jag. Idag blåser det nästan storm. Var tog sköna Maj vägen kan man undra...
 

Dessa passar bra ihop med mina jordgubbsglas!

Önskar dig en fin helg!

onsdag 6 maj 2015

Kort

För ett tag sedan fick jag i uppdrag att göra kort till två damer som snart går i pension på min mors jobb. Det fick bli två kort i lite våriga/somriga färger med mycket blommor. Hoppas att mottagarna blev glada!



Tack för titten!

måndag 4 maj 2015

Sommarlängtan

Häromveckan gjorde jag en rätt som kallas sommarlängtan. Och det är ju precis vad man har just nu, sommarlängtan. Första dagarna i maj har gått och det känns väl inte som sommar direkt med regn och rusk. Men det kommer väl snart...Egentligen skall det vara kassler i Sommarlängtan, men eftersom S inte är så förtjust i kassler fick det bli med kryddig korv i stället. Smakade gott det med. Receptet hittar du här, ett litet middagstips kanske!


Smaklig spis!