måndag 2 februari 2015

Recept: Torskrygg med soltorkad tomat och bacon

Måndag idag och en ny vecka har påbörjats. Idag får ni ett fiskrecept. För ett tag sedan hittade jag ett paket torskrygg i frysen, så det fick bli söndagsmiddag den veckan. Jag fick lite inspiration från recept på internet men gjorde om lite efter eget tycke och smak. Fisken blev mycket smakrik och god, så detta kan jag rekommendera att ni testar! Går ju såklart även att göra med vanliga torskfiléer eller annan fisk.

1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
4 msk flytande smör
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
1/2 röd lök
½ bit halluomiost
4 torskryggfiléer
hackad persilja
salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. 
Skala och hacka rödlöken. 
Strimla baconet. 
Stek bacon och rödlök i en stekpanna i lite smör. Lägg det sedan i en skål. 
Strimla de soltorkade tomaterna och riv halloumiosten.
Blanda ner tomat och ost i baconröran. 
Skala och pressa ned vitlöken. 
Smaka av med sambal oelek, salt, peppar och persilja.
Smörj en ugnsfast form med smör. 
Lägg torskfiléerna i formen. 
Bred över baconblandningen över torsken. 
Ringla ev mer smör runt om fisken, det blandar sig fint med baconblandningen i ugnen. 
Ställ in formen i ugnen och låt stå i ca 15-20 minuter eller tills fisken är klar.
Servera torskryggen med t ex kokt potatis och kokta morötter. 



Smaklig spis!

2 kommentarer:

Tom sa...

Fantastiskt recept. Jättebra.

Karin sa...

Hej Tom! Tack för kommentaren, vad roligt att du tyckte om receptet!