fredag 31 oktober 2014

Happy Halloween!


Önskar dig en fortsatt Happy Halloween!

tisdag 28 oktober 2014

Höstkort

Idag visar jag ett höstigt kort jag gjorde för ett litet tag sedan och skickade till någon som behövde en höstkram:



Tack för titten!

måndag 27 oktober 2014

Recept: Kall sås med kapris

Då var det måndag och en ny vecka. Idag fick det bli färdiga schnitzlar med kokt potatis, sallad och en god kall sås med kapris till middag. Detta är en bra vardagsrätt som går fort att laga till. Vill man att det ska gå ännu fortare kan man ju skala potatisen dagen innan och ställa i vatten i kylen, så är det bara att koka den sen. Det blir såklart mycket godare med hemgjorda schnitzlar, men på vardagarna får man fuska lite ibland. Här kommer recept på såsen jag brukar göra, kapris och rödlök gör sig gott med schnitzel.

2 dl turkisk yoghurt
3/4 dl kapris
1 liten rödlök
salt
svartpeppar
hackad persilja

Blanda samman yoghurt och kapris.
Skala och finhacka rödlök. Blanda ner rödlöken i såsen.
Smaka av såsen med salt, peppar och persilja.



Smaklig spis!

söndag 26 oktober 2014

Vintertid

Du missade väl inte att ställa om klockan idag? Nu är man trött efter ännu en helg, konstigt man borde vara pigg nu när vi fått en timme extra? Det har i alla fall varit en lugn och skön helg som jag och kissarna har fått spendera ensamma då S varit borta hela helgen. Jag har gjort lite ärenden, varit ute och gått i regnet, tvättat en massa tvätt, ätit gott, pysslat några kort och donat lite i hemmet. Nu blir det soffan en stund innan läggdags.

 

Önskar dig en fin ny vecka!

fredag 24 oktober 2014

Trevlig helg!

Äntligen helg igen! Ute är det regn och rusk, S är ute på vift så jag fredagsmyser ensam med katterna inne i värmen. Fredagsmiddagen är avklarad för oss alla tre, nu blir det lite kvällsmys med film i soffan. En hel oplanerad helg ligger framför fötterna, så skönt!

 

Önskar dig en fin helg!

onsdag 22 oktober 2014

Recept: Fläskfilégryta

I söndags var det en typisk höstdag, regn och rusk ute, så då passade det bra med en gryta till middag. Det fick bli en fläskfilégryta, recept hittade jag ursprungligen i en mattidning men gjorde om efter eget tycke och smak samt efter vad som fanns hemma.

1 st fläskfilé
smör
salt
svartpeppar
2 röda äpplen
1 purjolök
1 gul lök
2 dl creme fraiche
1 msk oxfond
2 dl vatten
1 tsk soja
1 msk dijonsenap
1-2 msk rosépeppar
2 dl cornichoner (små inlagda gurkor)
hackad persilja

Putsa filén och skär den i skivor. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salt och peppra. Lägg köttet i en skål.
Skölj och strimla purjolöken.
Skölj och hacka gul lök.
Fräs purjolök och gul lök i smör i stekpannan.
Tillsätt creme fraiche, fond, soja, vatten, dijonsenap och rosépeppar. Koka ihop några minuter.
Skölj och skala äpplena, skär dem i klyftor.
Lägg ner köttet och äpplena. Låt koka under lock ca 5 minuter.
Dela på cornichonerna  i mindre bitar och lägg ner dem i grytan.
Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
Servera grytan med t ex kokt potatis och en sallad. 




God gryta!

Älgservetter passar väl bra såhär i älgjaktstider.

Nybakat brytbröd (från butiken).


God höstmiddag.

Tända ljus hör till en höstig söndagsmiddag.

Smaklig spis!

måndag 20 oktober 2014

Höstig grattiskort

Idag visar jag ett grattiskort som jag gjorde till min mamma som fyller här i dagarna. Det blev ett höstigt kort i härliga höstfärger.



Tack för titten!

söndag 19 oktober 2014

En hösthelg

Så var ännu en helg snart slut, de går så fort. Igår var vi på födelsedagskalas för min mamma, vi bjöds på god middag och äppelkaka till efterrätt. Idag har vi storhandlat, tvättat, pysslat i hemmet och lagat en god söndagsmiddag. Nu är det bara kvällsmys kvar så är man redo för en ny vecka. Lite bilder från helgen:

Mumsig äppelkaka.


Härliga färger på kalasmiddagen vi bjöds på!

Paketöppning, godis, blommor och tända ljus- mysigt!


En liten glimt från söndagsmiddagen, tända ljus även då.
Önskar dig en fin söndagkväll!

fredag 17 oktober 2014

Trevlig helg!

Äntligen fredag igen! Bästa dagen på hela veckan. Fredagsmiddagen är intagen och lite sysslor blev det därefter samt en del telefonsamtal till nära och kära. Nu blir det snart soffan och nån bra film. Dessutom har vi några biskvier att fira in helgen med som ligger och väntar, ska bli gott!


Önskar dig en trevlig helg!

tisdag 14 oktober 2014

Tack-kort

Idag visar jag ett tack-kort som vi gav tillsammans med en blomma till min mamma som var snäll och passade katterna när vi var på spa för ett par veckor sedan:


Tack för titten!

måndag 13 oktober 2014

Måndag

Då var det måndagkväll och en ny vecka har påbörjats. Idag visar jag dig min lilla läshörna i vardagsrummet. Här är det mysigt att sitta om kvällarna och läsa, dricka te eller se på TV.


Önskar dig en fortsatt fin vecka!

fredag 10 oktober 2014

Så var det redan fredag igen. Jag har blivit krasslig igen så det blir en lugn helg i hemmet. S kom hem med lite tidningar från affären idag, så det blir nog en stund i fåtöljen någon gång under helgen, med lite tidningar och en kopp te tror jag. Nu väntar jag på att S lasagne ska bli klar i ugnen, senare ikväll blir det filmmys i soffan.

 

Önskar dig en fin oktoberhelg!

torsdag 9 oktober 2014

Höst på balkongen

För ett par veckor sedan fick vi äntligen tillbaka vår balkong igen på riktigt. Vi fick "låna" tillbaka den under ett par veckor i somras, annars har vi varit utan vår balkong i ett halvår pga att de renoverat fasaden i huset där vi bor. Men nu är det äntligen klart och vi och katterna kan äntligen använda balkongen igen. Vi passade på att byta ut insynskyddet/vindskyddet samt mattan på golvet innan vi satte tillbaka kattburen som min snälla svärfar byggt. Vi gjorde även lite höstfint därute med lite nya blommor. Så här ser det ut just nu på vår lilla balkong:

I ena änden...
Ho ho...
I andra änden.

Krysantemum fick det bli innan det är dags för ljung.
De fina lyktorna tänds automatiskt när det börjar mörkna ute och ser nästan ut som levande ljus.

Tack för titten!

tisdag 7 oktober 2014

Middagstips

I söndags rullade jag en herrans massa köttbullar, det såg ut som det skulle räcka till ett helt kompani. Till det åt vi kokt potatis, brunsås, sallad, lingonsylt och hemgjord inlagd gurka som vi fått av min mor med sambo. Det smakade riktigt gott, husmanskost när den är som bäst! Inget man ställer sig och gör en tisdagkväll när man är trött och hungrig kanske, men har man lite tid på sig så. Vi brukar ofta göra en stor sats köttbullar så att det räcker till rester och matlåda, samt att vi brukar frysa in det som blir över. I mina köttbullar har jag förutom salt och peppar, även lite senap, det ger en god och lite julig smak. Kanske kan detta bli ett litet middagstips till helgen...


Många köttbullar blev det...

Gott!
Önskar dig en fortsatt fin vecka!

söndag 5 oktober 2014

Katter och kanelbullar

Hoppas er helg varit bra hittills. Vi var på kalas för S pappa och bror igår i Stockholm, det var trevligt och bjöds på jättegod mat och tårta. Idag har vi varit ute och gått i ett höstigt Örebro här på förmiddagen, ätit god helgfrukost med färskt bröd bl a och så har vi tvättat och fixat med lite av varje i hemmet. En skön söndag med andra ord. Igår var det dessutom Kanelbullens Dag och Djurens Dag. Eftersom vi inte var hemma igår så firar vi idag istället. Vi har köpt varsin bulle att avnjuta till kvällen och så har vi gosat och myst lite extra med katterna. De är för övrigt väldigt glada att vi fick tillbaka vår balkong igen för någon vecka sedan och de vill gärna gå ut lite varje dag och spana på fåglar, grannar och annat spännande...
Här kommer lite bilder från vår söndag: 
 


Vackra färger i stadsparken!

Vackert!

Höst längs med ån.

Kissarna spanar på något spännande, kan det vara fåglar tro...

Varsin kanelbulle ligger och väntar på oss...

 Önskar dig en fortsatt skön söndag!

fredag 3 oktober 2014

Trevlig helg!

Just nu känns det som man bara äter, sover och jobbar. Så när helgen kommer är man ganska trött. Känner mig lite som kissen på bilden...Återkommer en annan dag när jag är lite piggare! Så länge önskar jag dig en fin helg! 
 
Trevlig helg!