fredag 30 maj 2014

Trevlig helg!

 


En regnig fredag som denna önskar jag er en skön helg!

onsdag 28 maj 2014

Långhelg!


Så var det onsdag kväll och vi har redan tagit helg. Känns väldigt skönt vill jag lova! Nu hoppas vi på lite fint väder att njuta av med. Med en gammal bild från förra sommaren vill jag önska er en fortsatt fin vecka oavsett om ni jobbar eller är lediga!



Önskar er en fortsatt fin vecka!

måndag 26 maj 2014

Recept: Tomat- och rödlökssallad

Då var det måndag och en ny vecka har startat. Men det är en kort sådan, så skönt! Idag bjuder jag på ett recept på en enkel men god tomat- och rödlökssallad som passar att ha till det mesta. Mängden av allt får man ta efter eget tycke och smak...Vi serverade salladen till ugnspannkaka häromdagen, men den passar även bra till t ex en bit grillat kött.

coctailtomater
rödlök
salt 
peppar
vinäger
olivolja

Skölj och dela tomaterna i kvartar. 
Skala och strimla rödlöken. 
Blanda samman lök och tomater i en skål. 
Smaksätt med salt, peppar, vinäger och olja. 



Smaklig spis!

söndag 25 maj 2014

En härlig helg

En härlig helg har det hittills varit! I fredags fick vi besök av min pappa och vi gick då ut i den härliga sommarkvällen och åt lite god mat och umgicks. På lördagen åkte S och jag till en strand där det blev årets första dopp för S. Själv nöjde jag mig med att doppa tårna. På eftermiddagen kom regnet och åskan mullrade så då åkte vi hem och läste, drömde och planerade inför vår kommande bröllopsresa. Idag blir det mest lite fix i hemmet, men en långpromenad har vi även hunnit med.

Får även passa på att gratta alla mammor idag på mors dag! En extra kram till min egen mamma såklart ♥ 

Min utsikt i går lördag, inte så tokigt!
Önskar dig en fortsatt fin söndag!

fredag 23 maj 2014

Trevlig helg!

Äntligen var det fredag och helg igen! Med en bild på de vackra blommorna vi fick i påskas önskar jag er en fin helg!


Trevlig helg!

torsdag 22 maj 2014

Recept: Ugnspannkaka med bacon

Dagens middag ärtsoppa, ugnspannkaka och tomat- och rödlökssallad.



Nu har det snart gått ytterligare en vecka, tiden går fort nu. Det blir inte mycket skrivet här på bloggen, men det är mycket nu med jobb och annat. Trots att tiden går fort längtar man väldigt mycket efter semester och ledighet nu. Speciellt nu när det är sommarvärme. Men men snart är vi där och det ska bli underbart med semester!

Idag blev det en riktig torsdagsklassiker till middag, nämligen ärtsoppa och pannkaka. Har jag tid och lust gör jag gärna tunnpannkakor men idag fick det bli en snabbare och enklare variant, ugnspannkaka. Här kommer receptet jag använder mig av:

3 ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
salt
smör
2 pkt bacon

Sätt ugnen på 225 grader.
Tärna baconet i mindre bitar.
Smörj en ugnsplåt och lägg baconet däri.
Stek baconet i ugnen.
Vispa sönder äggen och tillsätt hälften av mjölet och allt mjöl och salt. Vispa till en slät smet.
Vispa ner resten av mjölken. 
Häll smeten i formen över baconet.
Grädda pannkakan i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills den fått färg.


Vi serverade pannkakan med sylt och en tomat- och rödlökssallad. Till förrätt åt vi ärtsoppa (köpt). Recept på salladen kommer en annan dag.

Smaklig spis!



fredag 16 maj 2014

Trevlig helg!



Äntligen är det fredag och helg igen. Härligt! Och fint väder ska det bli i helgen. Fredagsmiddagen ligger redan i magen, denna gång fick det bli indisk mat från ett nyöppnat ställe här i vår stad,  smakade mycket bra!
Idag när jag kom hem från jobbet överraskade maken mig med en fin blomma och den ask choklad. Blev en fin start på helgen!
Nu blir det snart soffan och en film innan det är dags att säga god natt.

Önskar er en fin helg!

torsdag 15 maj 2014

Klä om en pianopall

För ett tag sedan fyndade jag en pianopall på secondhand som jag sedan gav en makeover. Jag började med att måla om den mörkbruna benen till vita och sedan bytte jag ut det röda sammetstyget mot ett beige linneliknande tyg. Jag blev mycket nöjd med resultatet! Nu är det bara ett piano som fattas, men det går nog inte maken med på att släpa hem...

Såhär blev resultatet:

Pallen före...

Och pallen efter.

Tack för titten!

söndag 11 maj 2014

Recept: Jambalaya

Så var det söndag kväll och ännu en fin helg har gått. Igår gjorde jag en jambalaya till middag. Tyvärr missade jag att köpa hem tabasco som annars skulle smaksätta denna rätt, men det blev mycket gott ändå.

1 stor gul lök eller 2 små
2 vitlöksklyftor
2 hönsbuljongtärningar
10 dl varmt vatten
0.5 gram saffran
3 dl avoriris
2 dl vitt vin
3 kycklingfiléer
2 chorizokorvar
500 räkor med skal
1 röd paprika
smör
salt
svartpeppar
1 kruka färsk oregano
tabasco

Skala och hacka den gula löken. Fräs gul lök och pressade vitlöksklyftor i lite smör. Lägg i saffran och ris och låt det fräsa med någon minut.
Lös upp buljongen i vattnet och späd riset med buljong och vin, lite i taget och rör hela tiden. Låt riset koka ca 20 minuter på svag värme. Riset ska inte vara torrt utan krämigt. Glöm inte att röra hela tiden i riset!
Strimla kycklingfilén i mindre bitar. Stek den i lite smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Slanta korven. Skölj och tärna paprikan. Stek korv och paprika i lite smör i stekpannan. 
Blanda ner korv, paprika och kyckling i riset.
Skala räkorna och blanda ner även dem i riset.
Smaka av med salt, peppar, tabasco och färsk oregano.

Vi serverade jambalayan med en klick aioli och en sallad.


Smaklig spis!


fredag 9 maj 2014

Trevlig helg!

 

Äntligen fredag! Önskar dig en trevlig helg!

tisdag 6 maj 2014

Tisdag

 

Lite tomt här inne just nu, men jag återkommer när tid och ork finnes. Så länge önskar jag er en fin tisdagkväll och en fortsatt fin vecka!

måndag 5 maj 2014

Jippi!

Till påsk köpte vi en massa äggpaket och i ett av dem gömde sig en liten lapp. Jag köper alltid ekologiska ägg och denna gång var det från Garant. På lappen stod det att jag hade chansen att vinna en påskpresent och det enda man behövde göra var att svara på en fråga, vilket jag gjorde utan någon större förhoppning om att vinna. Men strax därefter fick jag ett mail där det stod att jag vunnit och idag kom vinsten med posten. Ett stort paket fullt med olika goda produkter såsom flingsalt, nötter, choklad, kakor, te, kaffe och äppeljuice. Ska bli spännande att prova allt! Stort tack Garant, det lyste verkligen upp en annars lång och trist måndag. 




Önskar dig en fortsatt fin vecka!

lördag 3 maj 2014

Trevlig helg!

Tittar in och önskar er en fin helg! Hoppas ni även hade en fin valborgsmässoafton och en fin första maj! Återkommer en annan dag när tid finnes, just nu är det lite mycket.  

 Trevlig helg!