lördag 30 november 2013

Recept: Adventspaj


Såhär dagen innan första advent bjuder jag er på ett recept på en paj med bacon, tomat och saffran. Detta blev dagens middag hemma hos oss och pajen fick goda betyg av både mig och maken, så denna gör vi gärna igen!
 
2 ½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella naturell eller kvarg

Fyllning.
 10 körsbärstomater
140 g tärnat bacon
1 gul lök

Äggstanning
3 ägg
1 1/2 dl riven ost
1 påse saffran
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka ihop smör och mjöl, blanda i kesella/kvarg och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt pajdegen vila i kylen i ca 30 minuter.
Nagga sedan pajdegen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
Tärna baconet.
Skala och hacka löken.
Stek bacon och lök i en stekpanna i lite smör.
Skölj och halvera tomaterna.
Lägg bacon, lök och tomater i pajskalet.
Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den i pajskalet.
Grädda pajen ca 30 minuter mitt i ugnen tills den stannat och fått fin färg.
Servera gärna med en god sallad.

Smaklig spis!

fredag 29 november 2013

Trevlig helg!

Blir lite dåligt uppdaterat här på bloggen, livet och vardagen kommer emellan. Men jag vill ändå önska er en fin helg med en bild hemifrån mig. Allt på bilden är loppisfynd förutom ljusslingan och det lilla hjärtat. Jag gillar rakspeglar, de är vackra och dessutom går det ju att pynta lite på dem!





Trevlig helg!

söndag 24 november 2013

Söndagkväll

Så var det återigen söndagkväll, även denna helg gick fort. Massa pyssel och fix i hemmet har det blivit i helgen, sånt som inte hinns med i veckan. Och så var vi på julmarknad igår, tänk att om en vecka är det första advent, man hänger inte med alls i år tycker jag...


Den fina ljuspåsen jag köpte på julmarknaden igår står på min lilla byrå och sprider ett mysigt sken.

Med en liten bild på min fina lilla byrå vill jag önska er en fin söndagkväll!

lördag 23 november 2013

Julmarknad

Idag har vi varit på årets första julmarknad. Julstämningen har väl inte riktigt infunnit sig i år, delvis kanske pga den milda höst vi haft. Men de hade gjort det riktigt mysigt på marknaden med bla julgranar, granbockar och glögg. Själva marknaden var en fin hantverksmarknad utan en massa krimskrams, det är de bästa marknaderna. Många hade pysslat och sålde sina fina alster och jag fick med mig några av dem hem...


En ljuspåse, ett spetshjärta, en betonghäst och skidor med stavar fick följa med mig hem från marknaden.
Önskar er en fortsatt fin helg!

onsdag 20 november 2013

En onsdagshälsning

Just nu är det mest jobba, äta och sova som gäller och på kvällarna är det ungefär som på bilden... Tror att det är många som är trötta nu, men snart är det adventstider och det ljusar ju alltid upp lite tycker jag!



Önskar er en fortsatt fin vecka!

söndag 17 november 2013

På hal is



Den här helgen försvann i ett nafs känns det som, precis som så många andra helger och plötsligt vart det söndag kväll igen...I helgen har jag dock gjort något jag inte har gjort på ett par år, nämligen scrappat. Framkallade lite bilder för ett tag sedan då jag tänkte att jag skulle ta tag  och scrappa dem. Lusten och inspirationen till att göra kort är tyvärr som bortblåst och det blir allt mer sällan några gjorda. Istället gjorde jag nu ett försök att scrappa en bild och valet blev denna bild tagen i början av året då jag för första gången sedan jag var liten snörade på mig ett par skridskor. Det blev en vinglig och lite småläskig tur men det var väldigt roligt, så jag hoppas på fler turer denna vinter.

Tack för titten och jag önskar er en fin ny vecka!

torsdag 14 november 2013

Snart helg...

Just nu känns det såhär, bara att kämpa på en dag till så är det helg sen...

 

Önskar er en trevlig torsdagkväll!

tisdag 12 november 2013

Vårt bröllop: Naglar

Inför bröllopet gick jag och gjorde fotvård och fixade mina naglar. Inget av det hade jag gjort förut men blev mycket nöjd! Fotvården fick jag av min mamma i present när jag fyllde år och passade då även på att boka in manikyr också. Fötterna filades och gjordes fina och naglarna detsamma. På fötterna valde jag ett gammelrosa nagellack medans på fingrarna fick det bli fransk manikyr. Ringfingret fick en liten "blomma" målad. Jag har aldrig haft så fina naglar förrut, så det var kul att få dem fixade till en sån här dag! Så det är verkligen ett tips att unna er detta till er bröllopsdag! Speciellt eftersom många kommer vilja titta på ringen...





Tack för titten!

fredag 8 november 2013

Trevlig helg!



Igår var sista dagen att se Skumtimmen på bio här i vår stad, så igår kväll efter jobb och middag blev det ett biobesök. Filmen är baserad på boken med samma namn och eftersom jag läst boken ville jag gärna se filmen. Även om filmen var hyfsat bra så är boken som vanligt mycket bättre. Men allt som allt var det kul att ha sett filmen ändå och extra kul är det ju att den utspelas på Öland och man fick se en del av det vackra, karga alvaret.  Och det är ju lite extra mysigt att krypa ner i biosätet i mörkret när det är regnigt, grått och trist ute.

Denna veckan har verkligen gått i ett och nu är det redan fredag igen. Denna fredagkväll är vi hemma och fredagsmyser med kissarna och lite god hämtmat.

Önskar er en fin helg!

måndag 4 november 2013

En helg i Göteborg

När vi gifte oss fick vi en hotellweekend i Göteborg av min mamma med sambo och i helgen var det så dags att bege sig av. Vi åkte bil ned på fredagen, då spenderade vi dagen med att strosa runt lite, mestadels i stadsdelen Haga. Där har vi aldrig varit förut, det visade sig vara en mysig del av Göteborg med massa mysiga butiker och caféer. På kvällen åt vi middag på en mysig restaurang. 



Trevligt välkomnande på hotellet!
Maken åt ryggbiff med potatiskaka och dragonsmör...
Och jag åt ribs med potatisstomp och tomatsalsa...
Lördagen startade vi med hotellets frukostbuffé innan vi begav oss ut. Sedan strosade vi runt på stan, åt varsin god räkmacka, strosade lite mer och fikade. En skön lördag!

Gott med frukostbuffé!
S framför Göteborgs konstmuseum.
Mumsar räkmacka på mysigt café i Haga.

Mums!
Hittade "min" butik i Haga! Liten Karin...

Efter att ha strosat runt ett par timmar begav vi oss tillbaka till hotellrummet för att byta om och fixa till oss lite. På kvällen var det nämligen dags att bege sig till Cabaret Lorensberg för att gå på deras show Made in America. Där bjöds vi på trerättersmiddag och en fartfylld show.

Under showen bjöds vi på musik av bl a Elvis, Frank Sinatra och här ser vi Michael Jackson.

På söndagen spenderade vi några timmar på Ullared med lite shopping. Där har jag varit några gånger nu och kommit på en del bra tips. Mitt bästa tips är dock att skriva ner eller ta en bild på kundvagnsnumret. Det händer att vagnar kommer bort och det vore ju inte så kul om man gått några timmar och plockat en vagn full...

Jag tog en bild på min vagn för säkerhets skull...

Det blev en mycket trevlig helg i Göteborg, med god mat, shopping, en fantastisk show och att bara vara och umgås med varandra. Mycket uppskattat, tack så mycket mamma och B! 


Tack för titten!