söndag 30 juni 2013

Vad man kan göra på semestern när det regnar...


Mysstund i fåtöljen med Atlas igår när regnet öste ner utanför. 

Tack för titten och ha en skön söndag! 

lördag 29 juni 2013

Semester!

Äntligen kom semestern! Och den var efterlängtad vill jag lova! När jag kom hem från sista jobbardagen stod bordet dukat med en god middag som sambon lagat till för att fira. Ugnsbakad färskpotatis, fläskfilé, sallad och bearnaisesås. Och så jordgubbar med glass till efterrätt. Mums!


 


Önskar er en fortsatt fin helg!


lördag 22 juni 2013

Skagencheesecake

Hoppas ni hade en fin midsommarafton igår! Vår blev toppen! Först var vi hem till svärföräldrarna för sillunch tillsammans med delar av sambons släkt. Det blev en trevlig eftermiddag med fint väder, god mat, trevligt sällskap och vi kunde sitta ute och äta. Sen framåt kvällen begav vi oss av till min bror där vi åt midsommarknytis tillsammans med pappa och min lilla brorsdotter. Det blev ett buffébord med allt gott som hör midsommar till. Tyvärr regnade det på kvällen så det blev middag inne, men lika gott smakade det ändå. Vi hade bl a med en Skagentårta som jag gjorde dagen innan och den blev kanongod om jag får säga det själv! Receptet hittade jag här.





 Tack för titten och jag önskar er en fortsatt fin midsommarhelg!

fredag 21 juni 2013

Trevlig midsommar!


En trevlig midsommar önskar jag er!

söndag 16 juni 2013

Ett år äldre...

Häromdagen blev jag ytterligare ett år äldre och i helgen hade jag lite kalas för familjen. Jag bjöd på pajbuffé vilket passade bra då vi var ganska många med både min och sambons familjer. Det blev en paj med bacon, broccoli och ädelost, samt en med räkor, chili och paprika. Till detta en sallad och baguetter. Men när det var dags för mat glömde jag bort att fota själva buffén, så istället bjuder jag på en bild på tårtan. Chokladbottnar med hallonsylt, vaniljkräm och grädde emellan och så grädde och bär på toppen. Sen gjorde jag några fjärilar av sockerpasta som dekoration. Blev en god och somrig tårta!



Stort tack till alla som gratulerade mig antingen på kalaset eller som hörde av sig på annat sätt!


söndag 9 juni 2013

Bröllopskort

Förra helgen var vi på bröllop och det var inte vilka som helst som gifte sig utan sambons bror och hans fina sambo (numera fru). Bröllopet var otroligt vackert och hela dagen och kvällen kändes fantastisk och vi är jätteglada att vi fick dela denna dag med er, P och L. Stort grattis till er!

Med oss till bröllopet hade vi en present tillsammans med ett kort som jag gjort:



Tack för titten!

lördag 8 juni 2013

Sommarmat

Häromdagen var det marknadsafton här i vår stad och då fick bl a en bit rökt lax följa med hem, det är ju så gott med rökt fisk! Det fick bli dagens middag tillsammans med årets första färskpotatis, romsås och en sallad. Underbart gott! Och lättlagat, vilket passar extra bra en härlig sommardag när man inte vill stå vid spisen någon längre stund.





 Önskar er en fortsatt fin helg!

fredag 7 juni 2013

Sommartider

Igår var det Sveriges Nationaldag och jag har därför långhelg denna helg, vilket är underbart skönt! Gårdagen firade vi tillsammans med min mamma med sambo, de bjöd på god grillbuffé nere vid vattnet. Därefter fikade vi i trädgården vid mammas sommarstuga. En riktigt härlig ledig sommardag, nationaldagen kunde inte ha varit bättre! När jag är ledig brukar jag gå en långpromenad på morgonen och går då en runda längs med ån i vår stad. Längs med ån är det otroligt vackert så här års, lummigt och grönt. Imorse stötte jag på denna lilla familj som också var ute på en morgonrunda...


 



Önskar er en fin helg!