tisdag 26 februari 2013

Lite vitaminer


Nu vart det visst ett litet uppehåll igen, men vardagen och livet rullar på fort ibland och dagarna bara springer iväg. Nu börjar det bli ljusare och ljusare ute, underbart tycker jag som blir så trött av mörkret! Och snart är årets första vårmånad här, nu längtar man verkligen efter våren. Såhär på vårvintern längtar man även efter lite färg och för ett tag sedan köpte jag hem lite fina blommor i härliga färger som piggar upp lite här hemma. Och med en liten bild på dessa vill jag önska er en fortsatt fin vecka!

måndag 18 februari 2013

Semlor!


Äntligen blir det semlor! Jag är ingen direkt semmelfantast, men visst tycker jag att de är goda och äter ett par stycken kring semmeldagen. Men ända sedan semmeldagen då det inte blev nån semla för min del har jag varit fruktansvärt sugen på semlor. Varje gång jag varit nere på affären har de varit slut. Så nu har det blivit en grej av det hela och inatt drömde jag t o m om semlor. Så idag gjorde jag ett sista försök med att handla färdiga semlor, men nej de var såklart slut. Så det fick bli hemgjorda. Jag brukar riva mandelmassan och sedan blanda i den i grädden, som jag sedan fyller semlorna med. Blir godast så tycker jag, då smakar hela semlan mandelmassa. Ska bli så gott att sätta tänderna i alldeles strax!

Önskar er en fin ny vecka!

söndag 17 februari 2013

Loppisfynd

Förra lördagen var jag på en liten loppisrunda och häromdagen visade jag er mina svartvita fynd jag hittade. Idag visar jag er resten av fynden:

En påskduk i pastelliga färger, servettringar (som även de passar till påsk), en rund kudde samt ett sprillans nytt bakpotatisset.

Tack för titten!

torsdag 14 februari 2013

Trevlig alla hjärtans dag!


Tittar in och önskar er en fin alla hjärtans dag! Vi firar dagen med en vacker röd ros, choklad och så hjärtliga plättar till middag. Mer än så behöver det inte vara tycker jag.

Tack för titten!

tisdag 12 februari 2013

Semmeldagen

Bilden är från ett tidigare års semmeldag, då jag gjorde egna semmlor, Mums!
Tittar in och önskar er en trevlig tisdagkväll tillika semmeldag! Har ni ätit nån semla idag? Trots att jag redan ätit semla i år, så blev jag besviken när de var slut på affären idag. Hade tänkt att köpa med varsin hem till sambon och mig, men nej så blev det inte...Vi får satsa på att köpa varsin till helgen istället!

Trevlig kväll!

söndag 10 februari 2013

Loppisfynd

Igår blev det en loppisrunda på två av stadens second hand affärer. Den ena firade tvåårsjubileum så det var massor av folk och väldigt trångt bland hyllorna. Men jag lyckades ändå få med mig en del små fynd hem. Idag visar jag er några svartvita saker som jag fyndade: 


En bricka med stockhomsmotiv, en kruka/kopp, tvålkopp samt en sidenduk med spets.

Tack för titten!

lördag 9 februari 2013

Trevlig helg!

Tittar in en snabbis och önskar er en fin helg! Den fina krukan/koppen har jag fyndat på dagens lilla loppisrunda.
Trevlig helg!

tisdag 5 februari 2013

Recept: Köttfärslimpa med baconströssel och örtpotatis

Här kommer receptet på köttfärslimpan jag tipsade om tidigare. Limpan blir väldigt smakrik dels av löksoppan och dels av toppingen.

4 port

1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten
500 g valfri köttfärs
1 ägg
1/2 påse löksoppa på pulver
3 msk finhackad persilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Potatis
1 kg delikatesspotatis
4 msk finhackade örter
3 msk olivolja
1 citron i klyftor
salt

Gräddsås
2 dl vatten
2 msk oxfond
2 dl matlagningsgrädde
1 msk vinbärsgelé
ev maizena majsstärkelse
ev soja

Topping
5 cm purjolök
1/2 röd paprika
1 pkt tärnat bacon

Garnering
valfri örtkrydda

Ugn 200°

Gör så här
1. Låt ströbrödet svälla i vattnet ett par min. Blanda samman ströbröd, färs, ägg, löksoppspulver, persilja, salt och peppar. Forma färsen till en limpa och placera i en smord ugnsform.
2.Potatis: Blanda samman örter och olja. Skrubba och halvera delikatesspotatisen. Blanda samman potatis och örtolja. Vänd ner citronklyftorna. Fördela potatisblandningen runt köttfärslimpan i formen. Ställ formen i ugnen och låt stå tills potatisen mjuknat, 40–50 min.
3. Gräddsås: Koka samman vatten, fond och grädde. Smaksätt med gelé, salt och peppar. Red med maizena utrört i lite vatten om du önskar en tjockare sås. Vill du ha mörkare sås så tillsätt lite soja.
4. Topping: Ansa purjolöken och skär i strimlor. Kärna ur och tärna paprikan. Knaperstek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Stek purjolök och paprika mjuka och blanka utan att de får färg.
5. Blanda samman lök, bacon och paprika. Ta ut köttfärslimpan och skiva upp den. Placera den på ett uppläggningsfat med potatisblandningen runtom. Salta på potatisen. Strö över toppingen och garnera med kryddgrönt.





Smaklig spis!

måndag 4 februari 2013

En god söndag

Ja då var det måndag igen och en ny vecka ligger framför oss. I veckorna vill man helst att det ska gå snabbt och enkelt att laga mat och helst ska det ju räcka till matlådor också. Men på helgerna kan man gärna lägga ner lite mera tid och energi på maten och ibland blir det även efterrätt. Igår blev det en god söndagsmiddag bestående av köttfärslimpa med baconströssel, örtpotatis och gräddsås och sedan en kladdkaka med fudgetopping till efterrätt.Två ganska klassiska rätter som här förvandlats till lite mera festmat. Köttfärslimpa är ju ett bra tips på vardagsmat annars, det är lätt att göra mycket av och bra att stoppa i matlådan. Recept på mina tips kommer i ett annat inlägg.




Önskar er en fortsatt fin ny vecka!

lördag 2 februari 2013

Loppisfynd



I dag är det lördag och då har många secondhand-butiker öppet. Men för egen del blir det ingen loppis idag, har en hel del annat på schemat. Men jag tyckte ändå det passade bra att visa ett loppisfynd som jag gjorde för ett par helger sedan. En vacker sliten gammal stol i en fin turkosblå färg. Stolen är minst sagt välanvänd och man kan verkligen fundera över vilka som en gång har suttit på stolen, vilka just de människorna var och vad de tänkte på...Damen i kassan trodde att jag skulle göra i ordning stolen, men jag tänker låta den vara precis som den är, tycker den är vackrast så.

Önskar er en fin lördag!

fredag 1 februari 2013

Äntligen helg!

Då var fredagen äntligen här igen! Bästa dagen på hela veckan! Här blir det fredagsmys med tacos och sen varsin semla på det. Sen blir det nog som på bilden...
Känns för övrigt skönt att januari är över, det är verkligen årets tristaste månad. I februari lättar det upp lite med alla hjärtans dag, semmeldagen och så vår årsdag bl a. Nu ser man verkligen fram emot våren.

Önskar er en fin helg!