söndag 29 april 2012

Grillpremiär

 En härlig långhelg och dessutom fint väder, vad mer kan man begära! Det härliga vädret inspirerade till gårdagens middag som fick bli årets grillpremiär här hemma. Marinerad fläskkarré med sallad och potatissallad, enkelt men ljuvligt gott! Nu fortsätter vi njuta ett par dagar till...


Tack för titten!

lördag 21 april 2012

Recept: Kycklingklubbor i ugn med vitlök och rosmarin


Veckans fredagsmiddag fick bli kycklingklubbor i ugn, tillsammans med en massa olika grönsaker. Enkelt, gott och nyttigt!

4 st kycklingklubbor
olivolja
salt
svartpeppar
färsk rosmarin
6 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 rödlök
1 gul lök
en näve coctailtomater
1 burk stora vita bönor, förkokta och avsköljda

Lägg kycklingen i en ugnsform, salta och peppra. Skala och dela på vitlöksklyftorna och lägg i dem i formen. Lägg över rosmarin.
Stek i ugnen ca 40 min på 225 grader.
Skölj och dela paprikorna i större bitar. Skölj och dela tomaterna. Skala och dela löken i större bitar. Ta ur formen ur ugnen och lägg i grönsakerna samt bönorna blandat runtom kycklingen. Salta, peppra och ringla över olivolja, samt strö över rosmarin. Ställ in i ugnen ca 20 min eller tills kycklingen blir helt färdig.
Servera rätten tillsammans med ris och en god sås.

                                                               Smaklig spis!

onsdag 18 april 2012

Här var det rakning...

Här är vår lilla rakhörna...Jag hittade den lilla fina rakspegeln på en loppis och kort därefter fick jag den lilla handduken av min mor, även den loppisfyndad, med texten "här var´e rakning". Passade ju bra ihop med min spegel! Även den lilla blå vasen är loppis, så allt på bilden är secondhandfynd, utom riset, det är från skogen...



Tack för titten!

fredag 13 april 2012

Fredagen den 13e...



Fredagen den 13e idag och allt, men jag vill ändå önska er en trevlig helg!

måndag 9 april 2012

En härlig påskhelg...

Vilken härlig påskhelg vi har haft! Vädret har väl inte varit det allra bästa, snöslask på långfredagen och så isande vårvindar. Men solen har skinit däremellan så man ska inte klaga. Vi har hunnit med så mycket, både nytta och nöje. Storstädat hela lägenheten, tvättat slut i tvättkorgen, träffat större delarna av våra familjer, ätit massor av god påskmat samt varit på bio. Idag är det påskhelgens sista dag och vi spenderar den med att dona lite i hemmet. På bilden ser ni min mammas påsktårta som de bjöd oss på till efterrätt igår, den var lika god som den ser ut!

Tack alla för en jättefin påskhelg!

söndag 8 april 2012

Påskkort

Årets påskkort:






Önskar er en fin och solig Påskdag!

lördag 7 april 2012

Glad Påsk!

Önskar er alla en riktigt Glad Påsk!
Kramar önskar Karin med sambon och de två lurviga trollen

fredag 6 april 2012

Långfredag

Sista tiden har vi vårstädat vårt hem från golv till tak. Känns härligt att allt är rent och fräscht! Lite påskpynt har också kommit fram, här är lite bilder från vårt nystädade hem:










Önskar er en fin långfredag!

torsdag 5 april 2012

Mot Blåkulla...

Nu sätter jag katterna på kvasten och flyger mot Blåkulla. Vi ses väl där?
Önskar er en fin Skärtorsdagskväll!

söndag 1 april 2012

1 april

1 april idag och än så länge har jag inte blivit lurad...vad jag vet i alla fall...Härliga vårsolen skiner mest hela dagarna just nu även om det ibland drar fram iskalla vårvindar. Här hemma pågår stora vårstädningen. Varje vår får man ju sån lust att städa av överallt så det känns rent och fräscht igen, undrar varför det är så? Igår tog vi dock en paus i allt städande och åkte på spa i Loka Brunn. Sambon fick en spadag av mig i 30-årspresent förra året. Det blev en solig dag med god buffé, massor av bad, bubblande, bastu och så en härlig promenad i de vackra omgivningarna. Kan verkligen rekommendera ett besök där om man aldrig varit där.


Tack för titten och ha en fin söndagkväll!