fredag 25 november 2011

Trevlig helg!

Förra årets adventsljusstake. Visar årets en annan gång!

Här händer det inte mycket....men desto mer händer det i verkliga livet, så bloggen får stå åt sidan tyvärr. Jag pysslar dock julkort för fullt och knåpat med lite annat, men inte kommit mig för att fotta det än. På söndag är det första advent redan, men julkänslan är lika med noll än så länge. Tror det beror mycket på det milda vädret. Tio grader varmt på morgonkvisten känns inte så juligt direkt...Annars brukar jag nästan ha alla klappar färdiga vid det här laget och adventspyntet framme. Men inte en endaste klapp är inhandlad ännu och bara en del av adventspyntet är framme...Men men det blir ju advent och jul ändå! Ville bara kika in och önska en Trevlig Helg!

måndag 21 november 2011

Loppisfynd

Har glömt att visa lite kläder som jag fyndat på second hand under hösten. Svårt dock att få till bra bilder såhär i höstmörkret...

En fin tunika...

En blus som faktiskt är mörkblå och vit, inte svart och vit som det ser ut på bilden.

En svart kostymväst.

En vacker tunika/klänning.

Tack för titten!

fredag 18 november 2011

Trevlig helg!

En trevlig helg önskar jag er!
(Tänk nästa söndag är det första advent...det är inte klokt vad tiden går fort.)

torsdag 17 november 2011

Recept: Lax i ugn med osttäcke

I lördags tog vi fram en förpackning med laxfiléer ur frysen utan att riktigt veta vad det skulle bli av dem. På nätet hittade jag sen ett recept som lät gott, men jag gjorde om receptet lite efter egen smak och la till vissa ingredienser för att göra rätten till lite mer så att säga. Supergott visade det sig bli, så detta kan jag verkligen rekommendera er att testa! Måtten är ungefärliga, jag tog lite på en höft, så det är bara att smaka sig fram.

4 laxfiléer
salt
citronpeppar
hackad dill
3 dl medelhavsyoghurt
2 msk majonäs
2 dl riven ost med stark smak
2 dl strimlade champinjoner
1 hackad rödlök
2 dl skalade räkor

Lägg filéerna i en smord ugnsform.
Blanda samman yoghurt, majonäs, dill, riven ost, champinjoner och rödlök. Smaka av med salt och citronpeppar.
Bred blandningen över laxen och ställ in formen i ugnen i ca 25 minuter i 200 grader.
När laxen är klar, ta ur formen ur ugnen och strö över räkorna över rätten.
Servera laxen med ris och en god sallad.

Smaklig spis!

tisdag 15 november 2011

Atlas i tidig morgontimma...



Hittade en liten film på youtube som påminner precis om hur Atlas brukar försöka väcka oss tidigt varje morgon för att få sin frukost...Glöm inte ha ljudet påslaget när ni tittar!

PS. Kolla in sängen, så ser våran också ut...

Vad vi skrattade åt denna! Hög igenkänningsfaktor...

måndag 14 november 2011

Recept: Kött och rotfruktsgryta

Grytor smakar extra bra när det är mörkt och ruggigt ute, så förra helgen fick det bli en mustig kött- och rotfruktsgryta till middag. Jag har bara gjort köttgryta en gång tidigare i mitt liv och den blev inte bra kan man säga, så jag har dragit mig lite för att testa igen. Men nu tog jag tjuren vid hornen och bad min kära mor om hjälp hur man skulle göra och grytan visade sig bli kanongod! Rotfrukterna vet jag inte riktigt hur mycket jag hade i, man får ta efter egen smak.

500 g nötkött
vatten
salt
5 kryddpepparkorn
3 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
1 gul lök
morötter
palsternacka
kålrot
rotselleri
2 dl matlagningsgrädde
2 msk köttfond

Skär köttet i mindre grytbitar och bryn det i lite smör i en stekpanna. Häll över köttet och stekspadet i en stor gryta. Häll över vatten så att det täcker köttet. Skala och klyfta en gul lök och lägg den i grytan. Lägg i kryddpepparkornen, lagerblad samt buljongtärningarna. Låt köttet koka ca 1-1½ timme.
Skala och skiva upp rotfrukterna i tärningar. Låt dem koka med i grytan när det är ca 20 minuter kvar och låt dem koka tills de är mjuka.
Häll i grädden och smaka av grytan med salt och köttfond.
Servera grytan med kokt potatis och en sallad, samt gärna lite vinbärsgelé.

Vinbärsgelén vi köpte på Vinön på semestern smakade mycket bra till grytan!

Smaklig spis!

söndag 13 november 2011

Trevlig fars dag!


Med bild på årets farsdagskort vill jag önska er en trevlig Fars Dag! Glöm inte bort att gratta alla pappor idag!

lördag 12 november 2011

Kallt

Idag var första dagen den här hösten som jag tyckte att det var kallt ute och som man kände att vintern ligger runt hörnet. Förra året vid den här tiden hade första snön fallit för ett par veckor sedan redan. I alla fall i Stockholm där jag bodde för ett år sedan. Men hittills har det varit ganska milt ute och det har inte känts som vi är inne i mitten av november. Men imorse tog jag en promenad genom Örebro och kylan bet mig i kinderna och jag önskade t.o.m att jag tagit på mig en mössa...Dis och dimma låg över staden som ännu inte riktigt vaknat för dagen. Många tycker att hösten är en trist och ful årstid, men jag gillar det karga och gråa landskapet. Det är vackert på sitt sätt...




Tack för titten och ha en fin lördag!

fredag 11 november 2011

11/11/11

Ja då var det den 11/11 -11... och veckans bästa dag, fredag! Här händer inte så mycket just nu, mest jobb och vardagsbestyr, men idag är jag ledig så jag tänkte mysa med katterna och börja knåpa lite på årets julkort. Till middag blir det sambons goda piroger som han bakade förra fredagen. Det blev ett helt gäng över som vi frös in, perfekt att bara ta fram ur frysen och värma på. Det blev två olika fyllningar, en med kyckling, bacon, spenat och mozzarella och den andra med köttfärs och mozzarella. Mums!

Önskar er en riktigt Fin Helg!

tisdag 8 november 2011

Loppisfynd

Häromveckan hade en stor second hand butik i stan halva priset på allt. Då kunde man verkligen fynda! Jag hann dit en jättesnabbis innan jobbet och kom hem med detta:


En fin liten korg till katterna. Atlas verkade gilla den för han kröp upp i den så fort jag ställde ner den på golvet...

Ett fint litet förkläde i vårfärger samt ett stort tygstycke som jag tänkte sy en duk av.

En vacker liten lampa med söt lampkjol, en liten vas med liljekonvaljer på, en ljusstake, liten sockerskål från Rörstrand samt en plasthyacint att pynta med till jul.

Tack för titten!

måndag 7 november 2011

Kladdkakans dag


Numera finns det en dag för var och vartannat bakverk, och idag råkar det vara kladdkakans dag. Det är ju en riktig klassiker och en stor favorit. Snabbt och enkelt att svänga ihop en går det också. Jag får se om det står nån och väntar på mig efter jobbet ikväll...Ska ni äta kladdkaka idag?

Ha en fin måndag!

söndag 6 november 2011

Grattiskort

Igår var en sån där härlig ledig dag utan en massa måsten. Då infann sig lugnet och jag kände ett sug efter att pyssla lite och det blev hela tre kort gjorda. Två utav dem kan jag inte visa ännu, men jag gjorde även ett grattiskort som kan vara bra att ha på lager framöver. Ett enkelt men vackert kort tycker jag att det blev...


En skön söndag önskar jag er!

lördag 5 november 2011

Trevlig Alla Helgons Afton!


Med en liten bild på det höstpyntade slagbordet vill jag önska er en fin Alla Helgons afton! Jag och sambon ska strax äta en kött-och rotfruktsgryta till middag och sedan gå på spökvandring. Blir nog ruskigt....Idag tänker vi även lite extra på nära och kära som inte längre finns med oss. Ni är saknade...

torsdag 3 november 2011

En liten pall...

För ett tag sedan hittade jag en gammal pall på en second hand butik. Pallen var smutsig och solkig, både på benen och på sittdynans tyg och folk undrade nog vad jag skulle med den där smutsiga gamla pallen till. Men jag fastnade för de vackra svarvade benen och såg framför mig hur fin den skulle bli med lite ny färg och ett nytt tyg. Det gäller att ha lite fantasi ibland när man går på second hand...Så pallen fick följa med mig hem.

Så här såg den ut innan.




Benen skruvades av och fick ett nytt lager vit färg på sig.

Jag klädde av sittdynans solkiga gamla tyg...

...och använde det som mall för det nya tyget. Jag valde att klä pallen med tyget IKEA Stockholm Blad.

Såna här verktyg kan vara bra att ha när man klär om en pall. En mojäng som man tar bort gamla häftklamrar med samt en häftpistol.

Så här fin blev pallen efter lite ny färg och ett nytt tyg!

Lite skillnad va!

Ren och fräsch!

Jag blev supernöjd med pallen! Och det var inte särskilt svårt heller. Prova du med!

Tack för titten!

onsdag 2 november 2011

60-årskort

För ett tag sedan fick jag en beställning på ett 60-årskort. Födelsedagsbarnet skulle få ett teaterbesök, så med detta i åtanke blev kortet såhär:





Tack för titten!