fredag 30 juli 2010

Myskväll

Ikväll är sambon ute på vift i huvudstaden, så då får jag fira in helgen på egen hand. Ute är det grått och blåsigt, så vad passar då bättre än att mysa inne med en film...

Efter en dusch, så blev det lite mys med Atlas i knät framför datorn medans jag torkade (ja det var alltså jag som duschade, inte katten...) Han är galen i handdukar av nån konstig anledning...



När sambon är borta och jag får äta middag ensam, brukar jag passa på att äta sushi, eftersom han inte äter det. Eftersom "mitt" vanliga sushiställe har semesterstängt provade jag att köpa på ett annat ställe och där hade de ansträngt sig lite för att få sushin att se extra aptitlig ut tycker jag. Eller vad sägs om att forma wasabin till ett litet blad...



Nu blir det soffan med lite godis och en film. Passar på att titta på en film som inte sambon vill se. Jag läste boken "Veronika bestämmer sig för att dö" för länge sedan, så det ska bli kul att se filmen nu....





Trevlig helg!

onsdag 28 juli 2010

Färgglatt!

Det sägs ju att man inte bara äter med munnen, utan även med ögonen. Häromdagen gjorde jag en kycklingsallad till middag, den blev verkligen färgglad eller hur. Och den smakade lika gott som den såg ut...
I salladen hade jag grillad kyckling, kokt pasta, röda och gula körsbärstomater, röd paprika, sallad, rödlök, gurka, avokado, samt en nötblandning som vi strödde över.
Tack för titten!

tisdag 27 juli 2010

60- årskort

Fick en beställning på ett kort till en 60-åring. Bl a så gillar han whiskey och äger en raggarbil. Så här blev kortet:



Tack för titten!



söndag 25 juli 2010

Recept: Citron- & limepaj


I flera veckor har jag varit sugen på citronpaj, men det har inte blivit av att jag bakat någon. Idag är jag ledig, det är regnigt och grått ute, så vad passade då bättre än att jag bakade en paj. På nätet hittade jag detta recept på citron- och limepaj, som lät väldigt läskande och god.
Pajskal:
3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g smör
1 äggula eller 2-3 msk vatten

Fyllning:
3 ägg
2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
1 lime
1 citron

Garnering:
1 lime
florsocker

Pajskal: Låt smöret bli rumsvarmt. Rör ihop smör, socker och mjöl till en grynig massa, gärna med elvisp. Tillsätt äggulan eller vattnet och arbeta samman till en deg.
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen ca 30 min.

Fyllning: Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned vetemjöl, vaniljsocker och grädde (skall ej vispas innan). Riv skalet på lime och citron, samt pressa ur saften ur dessa. Tillsätt skal och saft i smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 min.

Låt pajen svalna. Sikta över florsocker och garnera med skivor av lime. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Receptet hittade jag på www.recepten.se

lördag 24 juli 2010

Sommarkort

Gjorde ett gäng sommarkort som kanske hamnar i en och annan brevlåda i sommar...

























Tack för titten!

torsdag 22 juli 2010

Ett kort...

Häromdagen fyllde min pappa år, då skickade jag detta kort till honom:





Tack för titten!

tisdag 20 juli 2010

Recept: Grekisk paj


För ett tag sedan gjorde jag en grekisk grönsaks- och fetaostpaj. Tog i lite grönsaker som fick mig att tänka på Grekland och så fetaost såklart!

Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella lätt

Fyllning:
1 röd paprika
1 rödlök
150 g fetaost
ca 10 svarta oliver utan kärnor
10 körsbärstomater

Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
salt
peppar
örtkryddor

Hacka ihop smör och mjöl, blanda i kesella och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt pajdegen vila i kylen i ca 30 minuter.
Skölj och tärna paprikan. Skölj och klyfta tomaterna. Skala och strimla rödlöken. Skiva upp fetaosten i mindre kuber.
Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
Lägg sedan i fyllningen i pajskalet.
Vispa samman ägg och mjölk, krydda efter egen smak. Häll över äggstanningen över grönsakerna.
Grädda pajen i ugnen ca 25 minuter, eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.
Servera pajen med en god sallad.

måndag 19 juli 2010

35-årskort...

Fick en beställning på två st 35-årskort och så här blev dom...





Tack för titten!

söndag 18 juli 2010

EFIT 100717

I fredags var det EFIT-dag (Ett Foto I Timmen, läs mer om det här), något som var längesen jag var med på. Därför tyckte jag att det skulle vara kul att vara med denna dag, men som vanligt så glömdes det av. Men jag tog kort dagen efter istället, de två dagarna var ganska lika för min del ändå...Så här kommer min lördag den 17/7 2010 i bilder.


Kl. 5.49, har legat och mornat mig i några minuter sen klockan ringde 5.45, men nu är det dags att kliva upp och ställa sig i duschen.



Kl. 6.38, dags för frukost, ett glas juice, fil med Kellogs special K och två grova smörgåsar fick det bli denna dag.

Kl. 7.15 Dags att åka till jobbet.

Under jobbdagen kan jag inte ta några bilder eftersom mitt jobb är "sekretessbelagt". Åkte hem på lunchen och åt mat på balkongen med sambon som var ledig, men då glömdes kameran bort. Det blev i alla fall stuvade makaroner och falukorv till lunch, gott!



Kl.16.43 Hemma igen efter jobbet, törstig, så jag dricker läskande citron- och limesaft.



Kl. 17.21 busar lite med katterna.



Kl. 18.43 Pysslar lite med en beställning.



Kl. 19.48 Kollar lite på internet, pysslar lite med egna bloggen bl a.




Kl. 20.17, sen middag denna dag, men man är inte så hungrig i denna värme. Kycklingfilé i ugn med ädelost m m, ris och sallad till.




Kl. 21.08, tittar på spännande film och äter bigaråer.



Kl. 22.40, dags att slå ihop de blå och sova lite innan det är dags för jobbdag igen. God natt!



Tack för titten!

fredag 16 juli 2010

Recept: Haluomisallad


Förra fredagen testade vi att göra en haluomisallad, som sambon fått receptet på från en jobbarkompis.

ca 250 g pasta
2 pkt bacon
1 haluomiost
ca 10 cm gurka
1 rödlök
½ salladshuvud
10 soltorkade tomater i olja
pesto

Koka pastan enligt anvisingen på paketet. Häll av vattnet och blanda i pesto efter eget tycke.
Skala och hacka rödlöken i skivor. Skölj och skiva gurkan och salladen.
Skiva baconet i mindre bitar, stek i stekpanna.
Skiva haluomiosten i tunna skivor, stek dem i stekpannan. Skär sedan upp dem i bitar.
Blanda samman alltsammans i en skål och ät medans det är ljummet.

En jättegod pastasallad som vi gärna gör igen! Smakerna går jättebra tillsammans och den känns fräsch och somrig. Haluomi är ju bara så gott! Salladen går även att variera med andra grönsaker, allt efter vad man tycker om.

Tack för titten!

onsdag 14 juli 2010

Sommarblomster...

Vårens penséer hade gjort sitt för denna gång och i lördags blev det ett besök på Plantagen för att handla lite somriga blommor att plantera i blomsterhinken utanför ytterdörren. Bättre sent än aldrig kan tyckas... Så här blev resultatet:




En liten skylt som önskar våra grannar och brevbäraren en trevlig sommar, tillsammans med vind-humlan får också vara med i hinken.


Tack för titten!

tisdag 13 juli 2010

Några kort...

Fick en beställning för ett tag sedan på två kort, så här blev dom:


Ett bröllopskort...



Ett kort till ett par som båda fyllde 25 år...


Tack för titten!

söndag 11 juli 2010

På balkongen...

Tog lite bilder ute på balkongen igårkväll, som det ser ut i sommar. Trallen och träet på möblerna oljades in tidigare i våras, så de känns fräscha.



I ena änden av balkongen har vi matplatsen. Vår sittgrupp är vi mycket nöjda med! De sköna stolarna går att fälla bak ryggstödet på, så de brukar vi använda som solstolar.


I andra änden har vi en mindre sittgrupp.



Här ligger Atlas och spanar på något spännande...




I ena hörnet av golvet...





I ett annat hörn. I denna kruka växer visst pelargoner och jordgubbar tillsammans. Märkligt...





Vi kan inte ha så mycket riktiga växter hemma hos oss, eftersom katterna äter på dem. Många växter är giftiga för katter, så vi tar det säkra före det osäkra och har hängt upp de blommor vi har på balkongen på väggen.


På sommaren blir vår stora balkong verkligen som ett extra rum för oss, som används flitigt av hela familjen. Katterna vill helst ha öppet dit ut dygnet runt. De sitter gärna där och kikar ner på det som händer nedanför från tidig morgon till sen kväll. Vi har nätat in hela balkongen så att de inte kan smita eller trilla ner, det är lag på det, men det är inte många som vet det tyvärr. På så vis kan katterna vara där ute utan att vi behöver passa dem hela tiden. Jag och sambon sitter också ofta därute och solar, läser och äter mat. Vi brukar även ställa ut vår tvätt på tork därute, då luktar den fräscht sen.


Tack för titten!

fredag 9 juli 2010

Sommarläsning...

Sommarens läsning är räddad!


På sommaren blir det att jag läser mycket böcker, mycket mer än under resten av året. Man sitter ute mycket när det är fint väder och då passar det bra att sysselsätta sig med en bok. Suget efter att läsa kommer därför med sommaren. Bokhögen på bilden är de böcker jag tänkt läsa i sommar. Några har jag beställt på internet, några har jag köpt på bokrea och en har jag lånat av mamma. Det är väldigt blandade titlar, så det ska bli spännande att sätta tänderna i dem!
Trevlig helg!

lördag 3 juli 2010

Läskande...

Idag har det varit riktigt varmt och dagen har spenderats på balkongen i solen. Emellanåt kändes det som om man skulle smälta bort, då var det gott med något läskande som vattenmelon. Ett glas kall saft och en spännande bok höll mig också sällskap idag.


Hoppas ni också haft en fin dag i solen!

fredag 2 juli 2010

Kvällens middag...


Kvällens middag blev snabbt ihopplockad nere på kvartersbutiken. Sambon är på fest med jobbet och jag hade tänkt passa på att äta sushi, något som inte sambon äter. Men besviken blev jag när det visade sig att mitt sushiställe hade semesterstängt...Efter en tur inne i matbutiken fick det istället bli rökta räkor, potatissallad, avokado och färskt bröd. Inte så tokigt det heller!
Ha en trevlig helg!