tisdag 20 juli 2010

Recept: Grekisk paj


För ett tag sedan gjorde jag en grekisk grönsaks- och fetaostpaj. Tog i lite grönsaker som fick mig att tänka på Grekland och så fetaost såklart!

Pajdeg:
2½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella lätt

Fyllning:
1 röd paprika
1 rödlök
150 g fetaost
ca 10 svarta oliver utan kärnor
10 körsbärstomater

Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
salt
peppar
örtkryddor

Hacka ihop smör och mjöl, blanda i kesella och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt pajdegen vila i kylen i ca 30 minuter.
Skölj och tärna paprikan. Skölj och klyfta tomaterna. Skala och strimla rödlöken. Skiva upp fetaosten i mindre kuber.
Sätt ugnen på 200 grader. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
Lägg sedan i fyllningen i pajskalet.
Vispa samman ägg och mjölk, krydda efter egen smak. Häll över äggstanningen över grönsakerna.
Grädda pajen i ugnen ca 25 minuter, eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.
Servera pajen med en god sallad.

Inga kommentarer: