söndag 29 mars 2009

Fortsatt fixande i datarummet...

Idag fortsatte vi fixa iordning i data- och pysselrummet. Längs med ena väggen har vi tre Billy-bokhyllor står, som är proppfulla med filmer, böcker, prydnadssaker och annat skröfs och hela väggen gav ett väldigt stökigt intryck i det pyttelilla rummet. Så vi beslöt oss för att gömma allt genom att skruva på dörrar på bokhyllorna. Nu glömde jag fotta hyllorna som de var tidigare, men här har jag öppnat dörrarna, så ni kan se hur rörigt det ser ut:

Såhär blev det med dörrarna Billy Ydre från IKEA:




Det är svårt att ta en bra bild på hyllorna eftersom rummet är så litet. Men det ser mycket mera städat ut nu och väggen ger ett lugnare intryck. Dessutom skyddar dörrarna mot klåfingriga kissetassar. Vi är helnöjda!

lördag 28 mars 2009

Fixande i datarummet

Idag är det Earth Day, men vi har tyvärr inte varit särskillt miljövänliga idag då vi både åkt bil, dammsugit och tvättat (inte bara en maskin utan tre). Men dagen var illa vald för vår del, en ledig lördag, då får vi, eller kanske mest jag, myror i benen. Så imorse blev det en tur till IKEA lagom till dom öppnade. Löningsvecka, lördag och IKEA är nämligen ingen rolig kombination, i alla fall inte här i Stockholm, men är man där när de öppnar kan man komma ut i hyfsad tid. Idag var det dags att fixa iordning i data- och pysselrummet, eller snarare mest i min pysselvrå, som för det mesta ser ut som ett bombnedslag. Så här såg det ut innan IKEA-besöket:





Och efter ett besök på IKEA, lite skruvande och plockande, så ser det nu ut såhär:


Vi köpte ett likadant skrivbord som vi har som databord, samt en hurts i samma serie. Så nu ser det ut som ett enda stort hörnskrivbord och det ser mera enhetligt ut. Jag är inte så nöjd med hur det blev inne i hörnet till vänster, men det får vara så tills jag kommer på nån smart lösning.



I denna mappvagn hade jag tidigare alla mina papper i, en smart lösning kan tyckas:



Men med två kissar i huset som gärna klättrar på allt, så blir papprena snart böjda och förstörda. Dessutom tog vagnen upp ganska så stor yta i vårt pyttelilla data- och pysselrum. Så istället satte jag ner alla papper i hurtsen. Lite väl ihopklämda blev dom och det kanske inte var den bästa lösningen, men så lite som jag pysslar nuförtiden så får det duga.




Ja förutom IKEA och fixandet i pysselvrån, så har det bl a även hunnits med ett muffinsbak idag. Chokladmuffins med hallon i blev det, receptet hittar ni här. Slängde bara på lite frysta hallon alldeles innan gräddning.





Nu börjar Robinson om fem minuter, det får man ju inte missa!



Fortsatt trevlig helg!



PS. Glöm inte att släcka ner allt en timme vid 20.30 ikväll!

onsdag 25 mars 2009

tisdag 24 mars 2009

Kändis!

Man börjar ju bli ganska känd nu...








Katterna får mest se mig på TV nu för tiden...

Vill du också bli en kändis? Titta in på Photofunia.

måndag 23 mars 2009

Nya innevånare igen...

I lördags inhandlades lite nya fiskar till akvariumet och jag passade då på att städa innan de nya fiskarna fick flytta in. Så här ser akvariumet ut idag:


De nya fiskarna som flyttade in var fem st blue neon guppy, fem zebrafiskar samt en svärdbärare (hanen behövde en till hona för husfridens skull). Det är inte lätt att fota fiskar med en vanlig digitalkamera, men jag gjorde ett försök i alla fall att fota den vackra blue neon guppy:
Bilden gör den inte riktigt rättvisa, den har en mycket skarpare blå neonfärg, på bilden ser den mer turkos ut.

Innvånarna i akvariumet består idag av:

1 anscistrusmal
1 fläckig pansarmal
3 molly
4 sorgmanteltetror
4 rödmunstetror
5 fantomtetror
3 svärdbärare
5 zebrafiskar
1 guppy av okänd art
4 blue neon guppy

Tack för titten!

söndag 22 mars 2009

Grattiskort

Idag fyller min kära bror 31 år, Stort Grattis! Vi skickade detta kort till honom i veckan:

På kortet har jag använt tejp som ser ut som måttband, som jag hittade på Lagerhaus. Tyckte den var ganska fiffig och kan användas på många roliga sätt.


Tack för titten!

Recept: Tacopaj


Fredagsmiddag denna vecka blev en jättegod tacopaj, recept från Laga Lätt.
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mjölk

Köttfärsröra:
1 gul lök
1 msk rapsolja
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl majskorn

Salsa:
2 tomater
2 dl lätt creme fraiche
½ burk salsasås
1 dl riven ost

Sätt ugnen på 250 grader
Pajdeg: Blanda mjöl och bakpulver, hacka i smöret och nyp ihop med mjölet. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Kavla och tryck ut degen i en pajform. Låt degen vila kallt 30 min. Förgrädda i ugnen i 5 min.
Köttfärsröra: Skala, hacka och fräs löken i oljan. Blanda i köttfärsen. Tillsätt kryddmixen och vatten. Rör ner majsen och låt puttra nån minut. Tillsätt köttfärsröran i pajskalet.
Salsa: Skölj och hacka tomaterna. Blanda dem med creme fraiche och salsasåsen. Bre ut salsan över köttfärsen och strö över osten.
Grädda pajen i ugnen i ca 15 min. Servera pajen med en sallad.

lördag 21 mars 2009

Fullspäckad lördag

Imorse blev vi som vanligt väckta av katterna tidigt, sovmornar brukar vara sällsynta hemma hos oss. Detta ledde till att vi hann med en hel del idag, vilket inte var så dumt. Sambon bakade smarriga scones till frukost, jag hann plugga på förmiddagen och färgade håret. Sen blev det en tur till ett köpcentrum där några nya fiskar inhandlades samt en god lunch. Hem igen så de nya fiskarna fick komma ner i akvariumet och sen blev det mer plugg, denna gång på balkongen i den härliga vårsolen. Jättehärligt!
Nu blir det snart hemmlagad pizza (sambon igen) och första avsnittet av Robinson på TV.
Trevlig lördag på er!

fredag 20 mars 2009

Vårtecken...


Ute skiner solen för fullt om dagarna och även om det samtidigt blåser isande kalla vindar, så känner man verkligen att våren är på väg. Även i butikerna kan man hitta vårtecken. Idag blev det ett stopp på Panduro efter jobbet innan jag åkte hem. Där hade de fått in allt möjligt fint i våriga färger. Lite småplock hamnade i korgen denna gång, det mesta är tänkt att vara till kortpyssel.
Nu är det dock dags för soffan, film och lite godis. Trevlig helg!

tisdag 17 mars 2009

Ny hylla i sovrummet

I somras målade vi om i sovrummet och sedan dess har det inte hänt så mycket mer därinne. Vi tar ofta lång tid på oss innan vi får upp saker på väggarna och så var även fallet här inne. Förra helgen satt dock sambon upp en vit hylla ovanför sängen, Lack från IKEA.



Tavlan som är i tre delar är ett fynd från Rusta. På hyllan står även två bokstäver, som är initialerna på dem som sover där...


Tack för titten!

söndag 15 mars 2009

Recept: Ugnstekt lax med ost- och örtsås


Söndagsmiddagen blev ett recept från Matmagasinet, Ugnstekt lax med ost- och örtsås.
4 personer
700 g benfri laxfilé
1 tsk citronpeppar
flingsalt
1 dl hackad dill
2 msk rapsolja
12-15 små kvisttomater
Örtsås med getost
1 schalottenlök
1 msk smör
2 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche
500 g getost
1 ask kryddkrasse
2 msk hackad gräslök
salt
peppar
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen med skinnsidan nedåt i en smord ugnsfast form. Gnid in laxen med citronpeppar och flingsalt. Strö över dillen och droppa över oljan.
Sätt in formen i ugnen och stek laxen i ca 20 min. Lägg tomaterna bredvid laxen efter halva tiden och pensla dem med lite olja.
Finhacka och fräs löken till såsen mjuk i smöret utan att den får färg.
Slå på vattnet och smula i buljongtärningen. Koka ihop tills 1 dl vätska återstår.
Vispa i creme fraiche, smula ned getosten och värm såsen. Rör i krasse och gräslök. Salta och peppra.
Servera laxen med tomaterna, örtsåsen, kokt potatis och gröna bönor.
Vi bytte ut kvisttomaterna mot körsbärstomater, creme fraichén mot turkisk yoghurt och getosten mot fetaost. Som tillbehör hade vi pommes frites istället för kokt potatis, då vi inte hade någon potatis hemma.
Såsen gjorde hela rätten, den var fantastiskt god! Ingen dum söndagsmiddag alls!

onsdag 11 mars 2009

Vitt ute, vitt inne...

De senaste dagarna har snön fallit här i Stockholmstrakten, nu när man längtar efter våren som mest. Men även inomhus har världen blivit lite vitare. Igår målade nämligen sambon listerna i vardagsrummet. Så här såg de ut tidigare:



I somras målade vi ju väggarna vita och satte upp en fondtapet i vitt och silver på en vägg. De gamla listerna passade inte riktigt in med allt det vita, så vi funderade då att antingen byta ut listerna eller måla om dem. Till sist bestämde vi oss för att måla om dem och det fixade sambon igår medan jag var på jobbet. Så här fint blev det runt dörren:



Och så här fint blev det längs med golvet:


Det var verkligen en trevlig syn att komma hem till på eftermiddagen! Nu smälter listerna in med väggen och det är inte längre något man stör sig på. Men än är vi inte klara med vardagsrummet, det fattas fortfarande lister längs taket och så ska vi försöka få ändan ur vagnen och byta ut de förskräckliga dörrarna nån gång.

Fortsättning följer...

tisdag 10 mars 2009

Vårfint i köket

Vi har mycket vitt i vår inredning, men så här på vårkanten vill man gärna få in lite glada färger i hemmet. På Indiska hittade jag en vacker kökshanduk i turkosa och blåa toner som fick piffa upp spisen lite.


På samma affär hittade jag även turkosa runda tallriksunderlägg som passade bra som små dukar på köksbordet.


Tack för titten!

måndag 9 mars 2009

Recept: Persikohalvor med chokladvisp



Efterrätt ska det vara på helgen och i lördags gjorde vi denna enkla godsak:

4 portioner
1 dl vaniljvisp
1 msk kakao
2 burkar persikohalvor
2 msk vit kakaolikör (t ex Marie Brizard)

Vispa vaniljvispen fluffig. Tillsätt kakaon försiktigt, den ska inte blandas helt med vaniljvispen.
Lägg persikohalvorna på ett fat och häll över likören. Servera med vaniljvispet.
Tips! För ett alkoholfritt alternativ, skeda lite av persikolagen över persikohalvorna.

Vi körde på det alkoholfria alternativet då vi inte hade någon vit kakaolikör hemma.
Mycket enkelt men ändå så gott!

söndag 8 mars 2009

Recept: Räkpaj med svamp


Lördagens middag blev denna räkpaj, ett recept från Laga Lätt.

Pajskal:
2½ dl vetemjöl
100 g kallt smör
1 dl riven parmesanost
1 msk kallt vatten

Fyllning:
500 g räkor med skal
250 g champinjoner
250 g salladslök eller 1 dm purjolök
2 msk smör
salt
peppar
½ dl hackad dill
4 dl matlagningsgrädde
3 ägg
2 dl riven ost

Mixa mjöl, smör och parmesan till en smulig massa. Tillsätt vattnet och samla till en deg. Lägg i kyl 1 timme eller frys 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter. Nagga den och grädda i 10 min. Låt svalna.
Skala räkorna. Skiva svampen. Skär löken i tunna skivor. Fräs svamp och lök i några minuter i smöret. Tillsätt räkorna och låt dem bli genomvarma. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner dillen. Fördela i pajskalet.
Vispa samman grädde och ägg. Häll i pajskalet och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 40 min tills fyllningen stelnat.
Servera med en sallad och ett gott bröd.


Vi bytte ut purjolöken mot scharlottenlök då vi hade det hemma och ersatte matlagningsgrädde med turkisk yoghurt. Denna pajen blev otroligt krämig och god, vilket troligtvis berodde mycket på parmesanosten i pajdegen. Räkpajen tillsammans med en krispig sallad blev en utsökt lördagsmiddag!

fredag 6 mars 2009

Trevlig helg!


Med en gammal bild på vackra tulpaner önskar jag er en trevlig helg!
Nu är det jag, soffan och en godispåse som gäller.
På återseende!

tisdag 3 mars 2009

Bokrea

Förra veckan startade årets stora bokrea och nog fanns det en hel del godbitar att välja mellan. I min korg hamnade lite blandade kategorier:


Nu ska man bara få tid att läsa böckerna också, mellan jobb och plugg...

söndag 1 mars 2009

Vårig vinterpromenad

Idag sken solen här så då blev det en härlig långpromenad som gav lite välbehövlig energi inför ännu en arbetsvecka...





Trevlig söndagkväll!