onsdag 24 september 2008

Reashopping

När det är rea gäller det ju att passa på! Förra veckan hade Pyssloteket rea på cardstock, 30 st för 100 kr och då kilade min snälla sambo dit och handlade åt mig en dag efter jobbet. Jag sa åt honom att ta lite blandade färger och när han kom hem blev jag positivt överaskad. Vissa av färgerna hade jag nog själv inte köpt, så nu fick jag hem lite färger som jag vanligtvis inte använder, vilket kommer att bli en rolig utmaning. Tack S!


Även Panduro har haft lite rea och där hittade jag några fina stämplar som fick flytta hem till min lilla pysselvrå. Flera av dem har jag kikat på tidigare, men tyckt att de varit lite dyra. Men nu hittade jag flera av dem på rea och slog till. Den dyraste stämpeln kostade 30 kr tror jag, då är det roligt att shoppa stämplar!

Pysselresultat av de nya inköpen kommer snart!

Tack för titten!

tisdag 23 september 2008

Bröllop

I lördags gifte sig min sambos faster och vi fick vara med på deras vackra bröllop. Jag fick även äran att göra en krans till bruden och ett diadem till tärnan. Tyvärr blev vår kamera kvar hemma, men jag tog några bilder på kransen och diademet innan. Här fick lampan Knubbig från IKEA agera "huvud":



Kransen är baserad på en ring av tjock, mjuk ståltråd, som sedan klätts med murgöna och ett grönt band. Stora blommor i grönt, vitt och rött fick tillsammans med handgjorda blommor tillverkade av turkosa pärlor pryda kransen. Runt om hela kransen löper en tråd klädd med vita och beige pärlor.


Diademet är baserat på ett köpt färdigt diadem, som sedan klätts med murgröna och dekorerats med en handgjord turkos blomma av pärlor och en tråd klädd med vita och beige pärlor.

Naturligtvis hade jag även gjort ett kort till brudparet, som gavs tillsammans med en present:


Stort tack M och J för att vi fick vara med och dela Eran dag!

fredag 12 september 2008

Smyckesset med höstkänsla

Häromdagen plockade jag fram mina pärlor och gjorde ett smyckesset bara för att, något som var väldigt längesen. Resultatet blev ett halsband med matchande örhängen i lite höstiga färger. För det känns som om hösten är här nu.



Tack för titten och trevlig helg!

onsdag 10 september 2008

Höst och vinter

Nu när det börjar bli kallare ute åker stämplarna med höst och vinterteman fram...



Tack för titten!

måndag 8 september 2008

Svamptider...

Förra veckan knåpade jag på ett lite hemligt pyssligt projekt om kvällarna, resultatet kommer här i bloggen om några veckor. Jag knåpade även ihop några höstiga kort:



Tack för titten!

måndag 1 september 2008

Höst?

Idag är det den 1 september och första arbetsdagen efter semestern. Vädret har varit lite sisodär under vår semester, det har inte varit nån riktig värme fastän solen har tittat fram då och då. De senaste dagarna har det varit ganska kallt i luften, så nu känns det som om hösten är här, även om man hoppas att det ska komma en sista våg av sommar. Den andra veckan på vår semester blev ganska lugn, ett besök på Vasamuseet, en tur ut till köpcentrumet Barkarby och några lugna hemmadagar blev det. I helgen som var for vi hemmåt till föräldrarna och hälsade på lite. Då hann jag bl a med en tur i skogen för att leta svamp och lyckades hitta en del kantareller som nu ligger i vår frys och väntar på att förgylla hösten.


En mörk bild på Vasaskeppet. Inne på museet var det mörkt och min kamera ville inte riktigt samarbeta med mig.

I skogen hittade vi en stooor kantarell!

Här är vår svampfångst efter rensningen. Blev en hel del.


Nu är det dags för vardag och jobb igen, trist men sant. Men som tur är har vi en hel del roliga aktiviteter inbokade på helgerna framöver!

Tack för titten!