tisdag 27 november 2007

Sen sist...

...har det hänt både det ena och det andra. Förra måndagen var vi i Globens Annex och såg Kent som precis som vanligt var helt otroligt bra! Har lyssnat på dem sen jag var 13- 14 år och kommer nog fortsätta med det tills jag blir gammal och grå.

Annars var förra veckan ännu en helt vanlig och tråkig rad av vardagar, med uppsatsskrivande och sånt. Jag blev dock jätteförkyld vilket var mindre trevligt. I fredags bakade sambon goda lussekatter, så på kvällen blev det mys i TV-soffan med glögg, lussekatter och pepparkakor.


På lördagen kom min mamma med sambo på besök och vi tog en tur till Stockholm, där det blev Gröna Lund. Efter en god lunch på Tyrol kikade vi lite på julmarknaden de hade där och tog lite lotter och så. Sen blev det ett stopp på Bishop Arms innan vi for hemmåt, där vi bjöd på varm smörgåstårta. Sen blev det återigen glöggafton i soffan. På söndagen, efter en god brunch, for vi till Kista gallerian där vi gick runt och kikade lite och åt varsin god italiensk glass. Shoppingturen fick dock ett ganska så abrupt slut, då brandlarmet gick igång. Tror dock bara att det var falsklarm som tur var. Väl hemma igen lagade sambon jättegod mat, örtig kyckling med soltorkad tomat och fetaost, samt pasta. Mumsigt värre! Sen blev det kaffe med dopp innan vårat besök åkte hemmåt igen. Tack mamma och B för en jättetrevlig helg!

Nu är det grå vardag igen, med plugg och jobb och allt. Men i helgen är det i alla fall första advent och vi har tjuvstartat lite med att sätta upp några av ljusstakarna och julstjärnorna i fönsterna.

Avslutar med en bild på terroristerna som hittat en riktig favoritplats här i nya lägeheten, ovanpå kylen och skafferiet. Där har de bra koll på hela hallen, köket och vardagsrummet.


Tack för titten!

torsdag 22 november 2007

Tjejsnack v. 46

Sömn
Sover du bra på nätterna, eller vad gör du om du inte kan somna/sova?
Jag brukar sova bra i vissa perioder och dåligt i andra.
Hur många timmar sover du per natt, vardag/helg?
På vardagarna sover jag omkring 7-8 timmar och på helgerna något längre.
När går du upp respektive och går och lägger dig vardag/helg?
På vardagarna går jag och lägger mig runt kl.23 och går upp runt kl. 07. På helgerna brukar vi komma i säng runt kl. 23- 00 och gå upp runt kl. 08- 09. Fast varje morgon, vardag som helg, blir vi väckta av katterna runt kl. 06- 07 och då får vi gå upp och ge dom mat, annars terroriserar dem oss tills vi gör det.
Snarkar du, talar i sömnen eller kanske t.o.m går i sömnen?
Jag brukar gnyla lite i sömnen ibland och snarka till nån gång i bland, mest om jag är förkyld eller så. Men jag brukar inte prata i sömnen så ofta och har nog aldrig gått i sömnen vad jag kan minnas.
Sover du ensam i sängen, om inte med vem/vilka?
Jag sover tillsammans med min sambo och ibland även en katt eller två.

måndag 19 november 2007

Årets första glögg, shopping och pyssel.

I helgen som gick lyckades vi hinna med både det ena och det andra. I fredagskväll blev det dock inte många knop gjorda, då åt vi varm baguette och tittade på TV.


Varm baguette med skinka, Philadelphiaost, rökt skinka, Grey Puponsenap och riven ost.
På lördagen blev det en shoppingrunda för att köpa lite saker till lägenheten och vi påbörjade även årets julklappsinköp. Till lunch åt vi pasta på en italiensk restaurang. Sen åkte vi hem och fotsatte fixandet i lägenheten, satte upp lite lampor och tavlor bl a. På kvällen sen blev det lite pyssel för mig och dataspel för sambon, följt av fajitas och TV- tittande. Vi passade även på att dricka årets första glögg och äta pepparkakor. Sambon hade hittat en spännande lättvinsglögg, Duvfenkrooks hjortronglögg, som jag verkligen kan rekomendera. Den var väldigt mild och söt i smaken, inget man dricker mängder av , men väldigt god var den!
På söndagen fortsatte vi bygga klart det kattnät vi började bygga förra söndagen på balkongen. Eller vi och vi, det var mest sambon som byggde, jag assisterade bara ibland. Nu blev det klart och katterna verkade mycket nöjda över att få gå ut och nosa runt på balkongen. Sen blev vi inbjudna på fika av några av våra nya grannar, som verkade vara mycket trevliga. På kvällen blev det fajitasrester, pyssel, dataspel och TV.
Lite bilder på helgens pyssel:
Två st grattiskort som kommer att hamna hemma hos någon inom en snar framtid:



Två st flasktags att sätta på flytande julklappar. På den vita ytan är det tänkt att stå "God Jul ...önskar ...



En LO om när vi bodde på det hotell i Phuket som Leo Di Caprio bodde på i filmen The Beach. På bilden står jag och kramar dörren till rummet han sov i...


En LO om min klippa här i livet:

Till sist några bokmärken som jag gjort för ett tag sedan, men jag tror inte att jag visat dem:


Nu är det dags att hugga tag i uppsatsskrivandet igen. Ikväll är det äntligen dags för Kentkonserten!

Tack för titten!

tisdag 13 november 2007

Filmtips: Kärlek på menyn


Kan tipsa om en mysig film vi tittade på häromkvällen: "Kärlek på menyn". Den handlar om den perfektionistiska stjärnkocken Kate Armstrong, spelad av Catherine Zeta-Jones, som arbetar på en trendig restaurang i New York. Hennes liv förändras drastiskt när hennes syster dör och hon tvingas ta hand om sin nioåriga systerdotter Zoe. Dessutom tvingas hon ta i tu med en nyanställd kock på jobbet som inte är riktigt lika stram som Kate...
Det är en riktigt mysig film med stort hjärta, mycket god mat och även lite skratt. Det kanske inte är någon storfilm direkt, men jag kan varmt rekomendera er att se den!

Julstämning?


I helgen kom det lite snö, men bara så pass att det ligger ett tunnt, tunnt lager kvar på backen. Och nu på morgonen har det snöat igen, stora tunga snöflingor faller ner här utanför. Och visst börjar julstämningen komma krypande nu! Tiden går så fruktansvärt fort, snart är julen här. Knåpade ihop ett julkort och altrade en liten tändsticksask igårkväll. Amaryllisen på kortet köpte jag på Syfestivalen och den lilla kotten på asken kommer från Penny Blacks clearstampsark "Christmas critters".

Annars är det uppsatskrivande som står på schemat mest hela tiden. Pendlar in till Uppsala nån gång i veckan också för att gå på kurs och möten. I helgen var vi till två olika köpcentrum för att shoppa lite, tyvärr var det inga roliga saker som stod på inköpslistan, utan sladdar och liknande till lägenheten. Men vi mumsade i alla fall i oss varsin god pizza på ett av köpcentrumena.

Nu ska jag återgå till mitt uppsatsskrivande.

Tack för titten!

fredag 9 november 2007

En liten lista...

Hittade en skojig lista hos Mysmasken att fylla i:

VAD HETER DU? Karin.
VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?Gråa mysbyxor.
VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU? Datorn som surrar.
VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL? Hmm...åt mat (rester från dagen innan, Fisk i Kaviarsås med potatis och ärtor), städade, pysslade ett kort och tittade på TV.
VAD VAR DET SISTA DU ÅT? Har nyss ätit frukost, två smörgåsar och ett glas saft.
HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU? Mulet, mörkt och kallt.
DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED? Sambon tror jag.
DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET? Hmmm, det första man ser är ju utsidan, men det viktigaste är ju insidan.
GILLAR DU PERSONEN SOM UTMANADE DIG? Jag snodde listan, blev inte utmanad.
HUR MÅR DU IDAG? Trött, men glad att det är fredag idag!
VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK? Dricka (Cola, Fanta, Must, Hallonsoda) och saft.
FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK? Dricker knappt, men när jag gör det är det mest cider och vitt vin som gäller. Goda drinkar kan också slinka ned!
FAVORITSPORT? Är verkligen ingen sportmänniska, föredrar att promenera för att motionera eller vara med i nån gruppgymnastik eller så.
HÅRFÄRG? Blond.
ÖGONFÄRG? Blåa.
SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG? Båda två är lika vackra, men jag har nog sett fler nedgångar än uppgångar, morgontrött som jag är.
SYSKON Å DERAS ÅLDER? En bror, 29 år. Några låtsassyskon.
FAVORITMÅNAD? Juni eller december, kan inte välja.
SENASTE FILMEN DU SÅG? "Nära och kära" på DVD häromkvällen, kan inte direkt rekomenderas.
FAVORITDAG PÅ VECKAN? Fredag.
FAVORITHOBBY? Pyssla (pärlsmycken, kort, scrapbooking, korsstygn m m), se film, promenera, mysa med kissarna m m.
DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON? Har aldrig behövt göra det, men tror jag skulle vara för blyg.
FAVORITLÅT(ar)? Nån låt av Kent, men har svårt att välja bara en eller ett par.
SOMMAR ELLER VINTER? Jag gillar både sommaren och vintern, men om jag måste välja får det bli sommar eftersom jag föredrar värme framför kyla.
KRAMAR ELLER KYSSAR? Både och!
HUR BOR DU? I en lägenhet på tre rum och kök, tillsammans med sambo, två katter och en massa fiskar.
VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER? Eftersom jag läser så mycket facklitteratur i mina studier, så blir det inte så mycket läsande på fritiden. Men när jag läser blir det mest skönlitteratur.
HUR SER DIN MUSMATTA UT? En svart rektangulär sak. Inte världens roligaste kanske.
FAVORITSPEL? Gillar att spela de flesta brädspel.
KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN? Ja.
KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN? Nej.
ÄR DU ROMANTISK? Nej, inte direkt, fast det kan vara mysigt med lite romantik ibland.
SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG? Ja, det tycker jag.
VAD ÄR KLOCKAN JUST NU? 08.58
FAVORITMAT? Kött med klyftpotatis och sås, allt med tacos, pizza, thailändsk mat, indisk mat m m.

Fars dagskort!

På söndag är det fars dag, så igår skickade jag varsitt handgjort kort till min och sambons pappa, tillsammans med några lotter. (Chansar på att ingen utav dem går in och läser här innan posten kommit idag).



Glöm inte bort far på söndag!

Tack för titten!

onsdag 7 november 2007

Lite pysslat...

...har det blivit på kvällarna. Det är skönt att ta lite paus från allt fixande i nya lägenheten och bara sätta sig i pysselvrån och skapa lite. Det var verkligen längesen jag scrappade, lusten har liksom inte riktigt infunnit sig, men i helgen "tvingade" jag mig själv att göra en LO och häromkvällen blev det en till. Köpte ju lite nya papper och andra grejer på Syfestivalen i fredags, så flera av papprena och filtbården kommer därifrån:

En LO om vad jag kommer att sakna med Uppsala.

En LO om en söt tjej...

Till sist en bild på två lurviga knasbollar som ser nåt spännande utanför fönstret:

Tack för titten!

måndag 5 november 2007

Tjejsnack v. 44

Årstiderna

Vilken årstid är den bästa, varför?
Jag gillar faktiskt alla årstider lika mycket, har ingen favorit.

Alla årstider har sin charm! Känner du så också, vilken charm har de olika årstiderna?
Ja, jag skulle inte vilja byta bort nån av årstiderna. Våren är alltid så efterlängtad, de första värmade solstrålarna och allt som börjar växa och leva igen. Och så påsken, som är en mysig tradition. Sommaren är underbart härlig, med sol, semester, resor, grillat och midsommar. Hösten är en mysig tid, man kan sitta inne med gott samvete medan det regnar och blåser utanför, tända ljus och bara mysa med en bok eller en film. Och på de fina hösdagarna är det underbart att gå ut och promenera och titta på alla vackra höstfärger. Vintern är också en mysig årstid, då ska man också sitta inne och mysa med ljus. För att inte tala om julen med alla förberedelser, pyssel och pynt. Mysigt värre! Och finns det nåt härligare än att klä på sig en massa kläder och gå ut och gå en kall, frisk vinterdag och sen gå hem och dricka varm choklad?

Skulle du kunna leva utan nån årstid, vilken, varför?
Nej, som sagt var, jag gillar verkligen att vi har fyra olika årstider och skulle inte vilja vara utan nån utav dem.

Under vilken årstid fyller du år?
Jag fyller i juni, så då är det sommar.

Hur brukar du bli firad, hur har du kalaset?
Eftersom jag har en stor familj, så blir jag alltid firad i omgångar. Men det brukar bli kalas med god mat och tårta.

Syfestivalen 2007

I helgen gick årets Syfestival av stapeln i Sollentuna, så i fredags eftermiddag tog jag mig dit en sväng. Trots att lusten att pyssla inte riktigt finns just nu, så var det inga problem att spendera lite pengar på nya pysselsaker :-) Det fanns så mycket fint att välja mellan och det var så kul att gå och titta på allt i verkligheten till skillnad från att beställa från nätet som jag oftast gör. Detta var vad jag kom hem med:






Ca 20 CS, X antal mönstrade papper, stickers med bokstäver och tassar, rub- ons, 2 st filtbårder, blingcirklar, tejp och gluedots, 4 st stämpeldynor, 3 st stämplar och ett snapstampsalfabete.

Inte illa shoppat va! Och jag spenderade bara omkring 2 timmar på mässan, mer än så orkade jag inte riktigt med.

När jag kom hem spenderade jag några timmar framför TVn med att måla stämpelmotiv. Testade både mina nya stämplar från mässan och så de fina Penny Black clearstampsen "Christmas critters" som jag beställde tidigare.



I helgen var jag ensam hemma eftersom sambon var bortrest med jobbet, så i lördags kom min kompis Johanna på besök och vi hade en riktig mysdag. Det blev smarrig chili- och räkpaj, en skön promenad, chokladmousse med crisp och "Sex and the city"- maraton. Tack för en trevlig dag, vännen!


I söndags var det en sån där riktigt härlig höstdag, solen sken och det var så vackert ute, så på förmiddagen tog jag en promenad ner till en sjö som ligger här i närheten.



När jag kom hem pysslade jag faktiskt lite, gjorde min första LO på flera månader och så ett fars dagskort. Bild på dessa kommer senare.


Nu ska jag fortsätta med min uppsats. Förra veckan blev det inte mycket skrivet alls, så jag vet vad jag har att göra denna vecka!


Tack för titten!

torsdag 1 november 2007

Jodå, jag lever fortfarande!

Har varit lite frånvarande från internet den senaste tiden pga flytten. I helgen gick flyttlasset från Uppsala till norra Stockholmstrakten, så nu är vi inte längre Uppsalabor. Flytten gick bra, men oj vad mycket grejer man har! Nu har vi dock kommit i ordning lite i lägenheten, skruvat upp alla möbler och packat upp det mesta. Men det är fortfarande en hel del kvar att göra, puh!

Imorgon ska jag dock ta lite rast från allt fixande i lägenheten och gå på Syfestivalen i Sollentuna. Pyssellusten är fortfarande på rymmen, men lite pysselshopping är ju aldrig fel!

Nu ska jag fortsätta med uppackningen.

Tack för titten!