lördag 28 april 2007

Det växer och gror...

...lite överallt just nu. Vårvädret har återvänt hit till Uppsala lagom till Valborgshelgen, som firas med en stor folkfest här i stan. Hemma hos oss gror det faktiskt också lite grann, jag satte nämligen två olika sorters solrosor i varsin kruka förra helgen och på bilderna nedan kan ni se hur långt de har kommit idag, lördag. Det är en vanlig gul solros, sen en röd sort. Solros är nämligen min favoritblomma, så därför tyckte jag det skulle vara kul att odla en alldeles egen. Men jag tror att de kommer att bli ganska stora om de kommer växa som de ska, så var jag ska göra av dem sen, det återstår att se. Vi har ju ingenstans att plantera ut dem, då vi bara har balkong. Men det får bli ett senare problem!



måndag 23 april 2007

Helgen som gått...

Under helgen som gått har jag hunnit med massor faktiskt, för ovanlighetens skull. Har hunnit med en långpromenad, pluggat, ett besök både på IKEA och Plantagen samt fixat och donat med diverse småplock här hemma. Här kommer några bilder från helgen:


Det kanske inte ser mycket ut för världen, men i helgen köpte vi faktiskt vår allra första balkonglåda. Visst har vi haft blommor på balkongen förr, men det är första gången vi sätter upp en sån här låda. Just nu ser blommorna för eländiga ut, det har regnat två dagar i rad på dem så dom slokar lite. Men snart så!


På Coop fyndade jag dessa böcker på deras "rea på bokrea" då de hade halva reapriset. För dessa fem böcker betalade jag endast ca 130 kr. Inte illa! Men läsa dem, det får jag nog göra i sommar. Just nu läser jag böcker och artiklar dagarna i ända som det är, då vill man gärna göra nåt annat än att läsa på fritiden.


Lite pyssel har det allt hunnits med också, här är en LO om vår dagskryssning till Eckerö förra sommaren.

Nu är det dock måndag igen, en grå och regnig sådan dessutom. Men efter regn kommer solsken och det ser man fram emot nu!

fredag 20 april 2007

Bröllopskort!

Fick en beställning på ett bröllopskort och jag gjorde tre stycken så beställaren har lite att välja mellan:



onsdag 18 april 2007

QuicKutz- dies jag äger.

alfabetet Metro
chilipepper
apron
fasteners
leaves 01
tags mini
fotocorners
strawberry
flower

Stämplar jag äger: Magnolia

Nu börjar jag få en liten samling av stämplar från Magnolia, så det känns aktuellt att göra en liten lista :-)

Påsklilja
Studentmössa
Snickar- Edwin
Nygifta

Blandat pyssel...

Här kommer lite blandat pyssel från senaste tiden. Hinns inte alls med så mycket pyssel nuförtiden tyvärr. Jag har precis satt igång med min magisteruppsats på allvar nu, så pysselhörnan får vila lite för tillfället.

Kortet jag gjorde till sambon som fyllde 26 häromdagen:


Ett beställt armband:


Armbandet bakifrån, tycker dom här toggleslåsen är så fina!


En LO om min sambo, som jag blev riktigt nöjd med faktiskt! Efter en skiss hos Scraphuset.

tisdag 17 april 2007

Mumsig helg!

I lördags hade vi kalas för sambon som fyllde 26 år igår. Vi bjöd då på jättegod mat som sambon lagat; ris med rullader av fransyska med mozzarellaost och pesto. Till fika blev det hembakat som vi bakat i veckan: kolakakor, kärleksmums (blev tyvärr jättetorra), banankaka samt hembakad prinsesstårta.




På fredagskvällen gick vi ut och käkade thailändsk buffé- supergott! Det smakade verkligen som det gjorde i Thailand och man längtade dit litegrann. Mumsigt värre i helgen alltså!

Igår fyllde alltså sambon 26 år och jag bjöd honom då på bio och han fick välja filmen. Det blev "300" och till det popcorn och dricka såklart. Filmen handlar om slaget vid Thermopylae där den spartanske kungen Leonidas ledde en armé på 300 män mot den persiske kungen Xerxes jättearmé. Filmen föll mig inte alls i smaken trots historien, det var alldeles för overkligt och överdrivet allting. Men den hade dock bra underhållningsvärde och bra specialeffekter.

Annars är det bara plugg som gäller nu, från morgon till kväll. Försöker hinna vara ute lite i vårsolen också, vissa dagar är det rena sommarvärmen. Härligt!

söndag 15 april 2007

tisdag 10 april 2007

Påskpyssel!

Jaha då var ännu en påskhelg över. Påsken firades delvis hos mamma och delvis hos pappa, där vi åt en massa god mat och godis, tittade på TV och promenerade i vårsolen. Vädret var ju inte nå vidare direkt, med iskalla vindar och t o m lite snöfall, även om solen kämpade sig fram emellanåt.


Här är en bild på en jättegod saffranskaka som vi fick till efterrätt på påskafton hemma hos mamma.

Här kommer så den lilla receptboken som jag gjorde till min bror i födelsedagspresent.







Lite pyssel har det hunnits med i påskhelgen, några kort blev det. Bl a köpte jag en stämpel med en gullig liten barnvagn som jag testade nu.




Ja det var väl min påskhelg det. Nu är det tillbaks till studierna som gäller.
Kram!

onsdag 4 april 2007

Senaste tiden...

Har inte hunnit uppdatera sidan så mycket på senaste tiden, har suttit som klistrad vid
datorn och böckerna, mycket att göra i skolan alltså! Har läst två kurser samtidigt som jag jobbat med min uppsats, så jag har haft att göra alltså! Men nu är kurserna slut och jag kan börja fokusera 100 % på uppsatsen, så det känns bra!

Jag har även försökt hinna vara ute lite i det härliga vårvädret som kommit och en kväll när sambon kom hem från jobbet åkte vi ut till Fjällnora friluftsområde och gick en promenad. Då kunde jag fotta den här fina solnedgången:




Lite pyssel har det också hunnits med. Jag har fått så mycket beställningar på smycken genom min svärmor (tack L!) så det är inte klokt! Så dom har jag knåpat med på kvällar och helger. Och så fyllde min bror häromveckan och han önskade sig bl a recept på gott fikabröd och man är ju inte papperspysslare för inte, så jag knypplade ihop ett litet häfte med allehanda gottgott. Det är inte klart än, några fler recept ska det bli och så ska jag göra framsida och baksida, men så här långt har jag kommit hittills. Han ska få det nu till påsk, då vi inte hunnit gratta honom än, annat än via telefon och kort då.

Oj, här har det trillat bort ett o ser jag. Det ska alltså stå kolakakor, ska genast åtgärdas!



Till sist kunde jag inte låta bli att visa de här bilderna på vår lilla knäppkatt Atlas. När jag kom ut i vardagsrummet och skulle äta lunch, låg han i den här lilla korgen och sov. Han vaknade dock när jag skulle ta kort på honom. Visst ser det bekvämt ut?!





Nu önskar jag er alla en riktigt Glad Påsk! Ät mycket god mat, många ägg, både riktiga och såna fyllda med godis! Och ha en riktigt fin helg!
Kram!